Windows 11 Telefon Uygulaması Araması Sırasında Ses Azalması

SilahsizAdam

Yeni Üye
Telefon uygulamasını kullanarak arama yaptığımda, Windows'un genel ses seviyesi önemli ölçüde düşüyor. Bu durum, hoparlörden çıkan ses ve medya oynatıcıları da etkiliyor.

Görüşme bittiğinde ses seviyesi eski haline dönüyor, fakat bu yaklaşık 15 saniye sürüyor. Sorunun çözümü için birkaç adım denedim ama başarılı olamadım.

Denetim Masası'ndaki Ses ayarlarından İletişim sekmesinde "Hiçbir şey yapma" seçeneğini işaretledim. Ses sürücülerimin de güncel olduğunu doğruladım.

Yine de problem devam ediyor. Sistem, bu aramaları bir iletişim olayı olarak algılıyor ve sesi otomatik olarak kısıyor gibi görünüyor. Bu otomatik ses kısılmasını tamamen durdurmanın bir yöntemi olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor ve bir çözüm bulmak için yardıma ihtiyacım var.

Benzer bir sorun yaşamıştım. Deneyimlerime dayanarak, Windows'un iletişim ayarlarını daha derinlemesine incelemenizi öneririm. Ses ayarlarında, "Özellikler" sekmesinden "Gelişmiş" kısmına bakın. Orada, "Uygulama Ses Düzeyi" ya da benzeri bir ayar bulabilirsiniz. Bu ayarı manuel olarak kontrol edip, telefon uygulaması için özel bir ses seviyesi belirleyebilir ya da varsayılan seviyeyi değiştirebilirsiniz. Ayrıca, telefon uygulamasının kendi ses ayarlarını da kontrol etmeyi deneyin. Bazı uygulamalar kendi içinde ses seviyesi kontrol mekanizmasına sahiptir. Bu işlemler sorunu çözebilir.

Benzer bir sorun bende de vardı. Windows'un "Ses iletişim ayarları"ndaki "İletişim" sekmesindeki seçenekleri denemenizi öneririm. "Ses seviyesini otomatik olarak azalt" seçeneğini devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, Windows ses ayarlarında uygulamaların ayrı ayrı ses seviyelerini kontrol etme seçeneği de var, oradan telefon uygulamanız için ses seviyesini manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Bu işlemler işe yaramazsa, farklı bir iletişim uygulaması denemek veya Windows'u güncellemek faydalı olabilir. Umarım sorununuz çözülür.

Geri