Windows 11 temiz kurulum: Hangi sürücüler silinmeli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KralKus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KralKus

Yeni Üye
Windows 11'i tamamen yenileyip baştan kurmak istiyorum. Sistemde 1.2 TB'lık bir M.2 SSD ve 150 GB'lık standart bir SSD mevcut. Ekrandaki bölümleme aracında, her iki birimi de tamamen kaldırıp silmeli miyim, yoksa sadece biçimlendirme yeterli olur mu?

Her iki sürücüyü de sıfırdan kurulum için tamamen temizlemek mi daha doğru olur, yoksa sadece verileri silmek yeterli olur mu diye düşünüyorum. Bu şekilde Windows'un daha temiz bir kurulum yapmasını sağlayabilirim diye umuyorum.

Görseldeki seçeneklerden hangisini seçmeliyim, karar vermekte zorlanıyorum. Her iki sürücüyü de tamamen silmek, tüm verilerimi geri dönüşümsüz olarak yok edeceği için biraz riskli geliyor.

Her iki SSD'yi de tamamen silmeyi öneriyorum. Bu, Windows'un temiz bir kurulum yapmasını sağlar. Verilerinizin geri dönüşümsüz olarak silineceğinden eminseniz ve yedekleme aldıysanız, diskleri tamamen silmek en güvenli yöntemdir. Sadece biçimlendirme, bazı dosyaların kalmasına neden olabilir. Bu işlemden sonra, kurulum sırasında tüm disk alanını kullanabileceksiniz. İşlemi dikkatlice yapın 😊

Her iki sürücüyü de tamamen silmen, yani diskleri temizlemen daha temiz bir kurulum sağlar. Bu işlem tüm verileri geri döndürülemez şekilde sileceği için öncesinde yedekleme alman önemlidir. Bölümleme aracında "Sil" seçeneğini kullanmalısın. Biçimlendirme, verilerin bir kısmını geri getirmeyi mümkün kılabilir. Tüm verilerini kaybetme riskini göze alıyorsan, temiz kurulum daha iyi performans sunar. İyi bir yedekleme ile gönül rahatlığıyla devam edebilirsin.

Son mesajlar

Geri