Windows 11 Yükleme Sırasında İndirme İşlemi

ToprakKokusu

Yeni Üye
Yeni bir kurulum USB'si hazırladım ve işletime başladım fakat beklenmedik bir şekilde, yükleme aşamasında dosya indirme işlemi başlıyor. Windows'un güncellemelerini kurulum sonrasında yapması gerekmiyor muydu?

Normalde, sistemin tüm bileşenleri kurulduktan sonra güncellemelerin indirilmesi ve yüklenmesi beklenir. Bu durum biraz garip görünüyor.

Belki de kurulum dosyalarında eksik veya bozuk dosyalar var. Bu sebeple ek indirmeler yapılıyor olabilir.

USB'nizde sorun olabilir, kurulum dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Windows kurulum medyasını resmi Microsoft sitesinden yeniden indirmeyi deneyebilirsiniz. Bu, bozuk dosyaların yol açtığı indirme sorununu çözebilir. Ayrıca, BIOS ayarlarınızda USB'nin öncelik sırasını kontrol etmeniz faydalı olabilir. Bazen yanlış ayarlar beklenmedik davranışlara neden olabiliyor. İndirme işlemi devam ederken bilgisayarın internet bağlantısını kesmeyi ve yüklemeyi tekrar denemeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde işletim sisteminin çevrimdışı kurulumunu deneyebilirsiniz. Sonrasında güncellemeleri yapabilirsiniz. Bir diğer olasılık da, kullanılan USB bellek kalitesiz olabilir. Daha hızlı ve güvenilir bir USB bellek kullanmanızda fayda var.

Geri