Windows kurulumunda beklenmedik hata kodu 0x80070015 - 0x80002e

MelekKuytusu

Yeni Üye
Bilgisayarımı yeniden biçimlendirmeyi denediğimde, Windows 11 kurulum aşamasında bir sorunla karşılaştım. Kurulum işlemi beklenmedik bir hata mesajıyla durdu.

Bu hatanın kod numarası 0x80070015 - 0x80002e olarak görünüyor. Geçtiğimiz iki ayda birkaç kez bu işlemi gerçekleştirmeye çalıştım.

Sorunun çözümünü arıyorum. Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum. Bu hatanın neden kaynaklandığını ve nasıl düzeltileceğini bilmiyorum.

0x80070015 - 0x80002e hatası genellikle bozuk sistem dosyaları veya sürücü sorunlarından kaynaklanır. Öncelikle BIOS ayarlarınızda boot sırasını kontrol edin. USB bellek veya DVD'nin doğru şekilde takılı olduğundan emin olun. Windows 11 kurulum medyanızı farklı bir USB belleğe veya DVD'ye yazarak deneyebilirsiniz. Ayrıca, bilgisayarınızın tüm çevre birimlerini (harici diskler, yazıcılar gibi) çıkarıp tekrar deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, Windows 10 medyası ile onarım yapmayı deneyin. Başarılı sonuçlar dilerim 👍

0x80070015 - 0x80002e hatası genellikle bozuk veya eksik sistem dosyalarından kaynaklanır. Öncelikle Windows 11 kurulum medyanızın doğru ve bozulmamış olduğundan emin olun. Başka bir USB bellek veya DVD kullanarak tekrar deneyebilirsiniz. Ayrıca BIOS ayarlarınızda UEFI modunun etkin olduğundan ve Secure Boot'un durumuna da bakın. Sorun devam ederse, sabit diskinizin sağlık durumunu kontrol etmeniz faydalı olabilir. Disk yönetimi aracını kullanarak hataları kontrol edebilirsiniz. Başka bir çözüm de farklı bir Windows 11 kurulum dosyası indirmeyi denemek olabilir.

Geri