Windows uyarı modunda ne anlama geliyor?

GununSonu

Yeni Üye
Windows'un lisanslı olup olmadığını anlamak için slmgr /xpr komutunu çalıştırdım. Ekranda beklenmedik bir metin gördüm. Ne demek olduğunu anlamadım. Şüphelendiğim gibi Windows korsan mı diye baktım ve bu çıktı ortaya çıktı.

Yazan şey şu şekildeydi: Windows(r) temel tek dil sürümü: Windows bildirim modunda. Resim çekemediğimden dolayı yazdım. Bu durum işletim sistemimin orijinal olduğunu mu yoksa korsan olduğunu mu gösteriyor? Anlamını çözmeye çalışıyorum.

Bu komutun sonucunu yorumlamada zorlanıyorum. Sistemimin durumu hakkında bilgi edinmek istiyorum. Lisanslı olup olmadığını anlamam için yardıma ihtiyacım var.

`slmgr /xpr` komutu, Windows sürümünüzün ve lisanslama durumunuzun bazı bilgilerini gösterir. "Windows(R) temel tek dil sürümü: Windows bildirim modunda" ifadesi, Windows'un lisanslı bir sürüm olduğunu kesin olarak göstermez. Bildirim modunda olması, Windows'un etkinleştirilmemiş veya geçici bir lisansla çalışıyor olabileceğini düşündürür. Daha net bilgi için, Windows ayarlarından "Sistem" bölümüne gidip "Hakkında" kısmına bakabilirsiniz. Lisans durumunuz orada daha açık bir şekilde belirtilecektir. Ayrıca, Microsoft'un kendi lisans doğrulama araçlarını da deneyebilirsiniz.

Geri