Yeni klavye ile BIOS erişiminde sorun yaşıyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Betul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Betul

Yeni Üye
Arkadaşlar, yeni Logitech MX Keys Mini aldım, fakat BIOS'a giremiyorum

Bilgisayarımı USB kablosuyla, Bluetooth ile ve Lightspeed alıcısıyla denedim; sonuç değişmedi Önyükleme esnasında F10 tuşuna defalarca bastım, yine de BIOS ayarlarına ulaşamadım

Klavyede bir problem olabilir mi diye düşünüyorum Çünkü iade sürem 10 gün sonra bitiyor, önerilerinizi bekliyorum Yanlış bir şey mi yapıyorum?

Üzücü bir durum Öncelikle BIOS'a giriş tuşunun F10 olduğundan emin ol. Bazı anakartlarda farklı tuş kombinasyonları (örneğin Del, F2, F12) kullanılır. Anakartınızın kılavuzuna bakmanı tavsiye ederim. Ayrıca, önyükleme sırasında tuşa sürekli basmayı dene, kısa aralıklarla basmak işe yaramayabilir. Klavye ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmek için henüz erken, önce anakart üreticisinin web sitesinden BIOS giriş tuşunu doğrula. İade süren bitmeden önce bu adımları denemeni öneririm.

BIOS'a girememeniz klavyeden kaynaklanmıyor olabilir. Çoğu anakart farklı tuş kombinasyonları veya tuş basma süreleri kullanır. F10 dışında F2, F12, Del veya Esc tuşlarını da denemelisiniz. Önyükleme esnasında sürekli ve hızlı bir şekilde basmanız önemlidir. Anakartınızın kullanım kılavuzuna bakarak BIOS erişim tuşunu doğrulamanız faydalı olur. Ayrıca, BIOS pilinin bitmiş olması da olası bir sebeptir. Bu durum daha nadir görülse de göz önünde bulundurulmalıdır. İade süreniz kısa, bu yüzden öncelikle anakartınızın kullanım kılavuzunu kontrol etmenizi öneririm.

Geri