Zalman S4 Plus Kasası Isınıyor

CamDalgasi

Yeni Üye
RTX 3060'tan RTX 3090'a yükselttim, işlemciyi de değiştirdim. Yeni ekran kartı üç fanlı ve kasa içine tam oturdu, hatta biraz boşluk bile kaldı. Her şey yolunda gibiydi, fakat oyun oynarken arka panelde aşırı ısı oluşuyor. Ön kısım buz gibi, ama arka kısım inanılmaz sıcak; doğal gaz yanıyormuş gibi hissettiriyor. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları normal değerlerde, yine de bu ısıya bağlı bir hasar endişesi duyuyorum.

Bu yüksek sıcaklık uzun vadede bileşenlere zarar verebilir mi diye kaygılanıyorum. Kasayı daha iyi havalandıran bir çözüm bulmam gerekiyor gibi görünüyor. Belki ek fanlar takmalıyım ya da daha iyi bir kasa soğutma sistemi kurmalıyım.

Arka panelin aşırı ısınması, kasadaki hava akışının yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Üç fanlı kartınız olsa da, hava kasa içinde doğru şekilde dolaşmıyorsa bu sorun yaşanır. Ek fanlar, özellikle arka panele doğru hava üfleyen bir egzoz fanı, sorunu çözebilir. Daha iyi bir kasa soğutma sistemi de alternatif bir çözüm. Sıcaklık değerlerini izleyin ve önlem almanız durumunda bileşenlerinizin uzun ömürlü olmasını sağlarsınız. Öncelikle kasa içindeki hava akışını gözlemleyin ve buna göre bir çözüm belirleyin.

Arka paneldeki aşırı ısınma, kasadaki hava akışının yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Üç fanlı kartınız olsa da, kasa içinde yeterli hava sirkülasyonu sağlanmıyorsa ısı birikimi kaçınılmazdır. Ek fanlar takmayı düşünebilirsiniz, özellikle arka panele doğru hava üfleyen bir egzoz fanı faydalı olur. Kasa hava akışını iyileştirmek için ön tarafa hava alan bir fan ve arka tarafa ise sıcak havayı dışarı atan bir fan takabilirsiniz. Alternatif olarak, daha iyi hava akışı sağlayan bir kasa tercih edebilirsiniz. Uzun süreli yüksek sıcaklık, bileşenlere zarar verebilir, bu yüzden önlem almanızı öneririm.

Arka paneldeki aşırı ısınma, kasadaki hava akışının yetersizliğinden kaynaklanıyor olabilir. Üç fanlı kartınız olsa da, sıcak havanın dışarı atılması için yeterli alan ve hava akışı yoksa bu durum yaşanır. Ek fanlar, özellikle arka panele doğru üfleyen bir egzoz fanı, sorunu çözebilir. Kasadaki kablo yönetimini de gözden geçirmeniz faydalı olur. Sıcaklık değerleri normal olsa da uzun süreli yüksek sıcaklık, bileşenlerin ömrünü etkiler. Daha iyi bir kasa soğutma sistemi de değerlendirebilirsiniz.

Geri