17" Ultrabook Önerisi

topraklimelodi

Yeni Üye
Aradığım özellikte bir ultrabook arıyorum. Ekran boyutu 17 inç civarında, çözünürlük 2.5K üzeri ve 100 Hz'den yüksek yenileme hızına sahip olmalı. İşlemci olarak Ryzen 7. nesil veya Ryzen 6. nesil tercih ediyorum; ikincil seçenek olarak Ryzen 5 6800H ve üstü düşünülebilir.

Bellek olarak 36 GB yerleşik RAM veya yükseltilebilir RAM istiyorum. USB-C üzerinden şarj desteği şart. 4K 144 Hz monitör çıkışı olması büyük avantaj. Ryzen 6X veya 7X işlemcilerden biri olduğu sürece harici ekran kartına ihtiyacım yok.

Bütçem 58-63 bin TL arası. Ekran oranı 16:10 veya 3:2 ise 15 inç veya 15.6 inç boyutlar da kabul edilebilir.

Bazı modelleri değerlendirdim ve uygun bulmadım. Lenovo IdeaPad 5 Pro serisinin 36 GB RAM ve 6000HX işlemcili versiyonu var ancak Lenovo bu modeli Türkiye'de geçen ay güncellemedi ve gelecekte parça temini konusunda tereddütlerim var.

Lenovo Legion Pro serileri ideal özelliklere sahip ancak oldukça büyük ve taşınabilirlik açısından dezavantajlı. En son çare olarak bunları düşünebilirim. Geçen yıl çıkan Legion Pro'ların Ryzen işlemcili modelleri piyasadan kalkmış gibi görünüyor, sadece 7000H işlemcili modelleri mevcut.

Lenovo ThinkPad 16 inç modeller tek fanlı ve performansları sınırlı. Genellikle FHD+ ekran kullanıyorlar. Lenovo IdeaPad Gaming 2023 ise FHD+ ekran çözünürlüğüne ve eski bir tasarıma sahip.

Huawei MateBook 16 modellerinin 18 GB yerleşik RAM'i var. ASUS G16 ve M16 serileri ince ve şık ancak klavyeleri konforsuz ve aradığım fiyat aralığında FHD+ ekranlı modeller buldum. ASUS Vivobook 16/Pro serisinde uygun fiyata 36 GB RAM'li bir model varsa değerlendirebilirim.

Dell'de aradığım özelliklere sahip modeller var ama fiyatlar oldukça yüksek. Apple MacBook Pro M1/M2 modellerini düşünmüyorum çünkü kullandığımız programlar sadece Windows ile uyumlu.

Geri