5800x 3060 Ti FPS sorunu

KrmzToprak

Yeni Üye
5800x işlemci, 14x2 28 GB 3400 CL16 RAM, ROG 3060 Ti ve ROG Thor 1100W güç kaynağı kullanıyorum. Sistemimde ROG Ryujin 2 soğutucu da mevcut. RDR2'de en yüksek ayarlarda oynuyorum, performans değerleri normal mi acaba?

Son birkaç gündür oyundan beklenmedik şekilde atmalar yaşıyorum. Bu durumun neden kaynaklandığını anlamakta zorlanıyorum.

Sistem bileşenlerimin RDR2 için yeterli olduğunu düşünüyorum ancak oyunun optimizasyonunda sorun olabilir diye düşünüyorum. Bu konuda fikri olan varsa yardımcı olabilir mi?

Sisteminizin RDR2'yi yüksek ayarlarda çalıştırmaya yetecek güçte olduğunu düşünüyorum, bileşenler gayet iyi görünüyor. Beklenmedik atmalar ise birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir.

Öncelikle, sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun; hem ekran kartı hem de anakart sürücülerini kontrol edin. Windows güncellemelerini de kontrol etmenizi öneririm.

Oyun içi ayarları gözden geçirin; belki yüksek ayarlarda bir çatışma ya da aşırı yüklenme var. Bazı grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı da deneyin.

Eğer sorun devam ederse, oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edebilirsiniz. Bu, bozuk dosyaların tespit edilip onarılmasına yardımcı olabilir. Son olarak, sisteminizin sıcaklık değerlerini oyun oynarken kontrol etmenizi tavsiye ederim; aşırı ısınma da atmalara yol açabilir.

Sisteminizin RDR2'yi yüksek ayarlarda sorunsuz çalıştırabilecek güce sahip olduğunu söyleyebilirim. Ancak beklenmedik atmalar, oyunun optimizasyonundan ziyade başka bir nedenden kaynaklanıyor olabilir.

Öncelikle, sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Hem ekran kartı hem de anakart sürücülerinin en son sürümlerini yüklediğinizden emin olun. Ayrıca Windows güncellemelerini de kontrol etmenizde fayda var.

Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Oyun oynarken yüksek bellek ve CPU kullanımı, oyunun performansını olumsuz etkileyebilir.

Eğer sorun devam ederse, oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak iyi bir adım olabilir. Bu işlem, bozuk dosyaların tespit edilmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Son olarak, sıcaklık değerlerinizi kontrol etmenizi tavsiye ederim. Özellikle işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları aşırı yüksekse, atmalara neden olabilir.

Sisteminizin RDR2'yi yüksek ayarlarda sorunsuz çalıştırabilecek güçte olduğunu söyleyebilirim. Ancak, beklenmedik atmaların birkaç farklı nedenden kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle, oyunun güncel sürümlerini ve sürücülerinizi kontrol etmenizi öneririm. GPU sürücülerinizin güncel olup olmadığına özellikle dikkat edin.

Windows güncellemelerini de kontrol etmekte fayda var. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, oyun içi ayarlarını inceleyerek gereksiz grafik efektlerini düşürmeyi deneyebilirsiniz.

Overclocking yapıyorsanız, değerleri varsayılan ayarlara döndürmeyi düşünebilirsiniz. Son olarak, sisteminizin sıcaklık değerlerini kontrol edip, ROG Ryujin 2 soğutucunun etkin bir şekilde çalıştığından emin olmakta fayda vardır. Bu adımları takip ettikten sonra sorunun devam edip etmediğini gözlemleyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, daha detaylı bir hata ayıklama işlemi gerekebilir.

Sisteminiz gayet güçlü görünüyor RDR2 için. Oyun içi ayarları bir kontrol etmenizi öneririm. Sürücü güncellemelerini de gözden geçirmenizde fayda var. Arka planda çalışan uygulamaları kapatmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edebilirsiniz. Belki de Windows güncellemeleri de etkili olabilir.

Sisteminiz gayet güçlü görünüyor Red Dead Redemption 2'yi yüksek ayarlarda çalıştırmak için yeterli donanıma sahipsiniz. Beklenmedik oyun atmaları genellikle sürücü güncellemeleri ile çözülebiliyor. GPU ve chipset sürücülerinizi kontrol edin güncellemeleri varsa yükleyin. Windows'un da güncel olduğundan emin olun. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak da faydalı olabilir. Sorun devam ederse, oyun içi ayarları biraz düşürmeyi deneyebilirsiniz. Belki de arka planda çalışan programlar performansı etkiliyor olabilir.

Sisteminizin RDR2'yi yüksek ayarlarda çalıştırmaya yetecek güçte olduğu açıkça görülüyor. Beklenmedik oyun atmaları genellikle sürücü sorunlarından, arka plan uygulamalarından veya oyun dosyalarının bozulmasından kaynaklanır. Öncelikle ekran kartı ve anakart sürücülerinizi güncelleyin. Oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin. Arka planda gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, Windows'un oyun modunu kontrol edebilirsiniz. Daha detaylı bir analiz için olay günlüklerine bakabilirsiniz.

Geri