9700X karşısında 9700x3D ve 10000x3D

DagTepesinde

Yeni Üye
Geçen ay yeni bir bilgisayar sistemi kurdum ve AMD 9700X işlemci aldım. 8500 X3D işlemciler piyasada çok yüksek fiyatlardan satılıyor, bu nedenle onları tercih etmedim. Yakında 9700x3D ve 10000x3D işlemcilerin çıkacağını duydum; işlemciyi henüz kutusundan çıkarmadım. Bu işlemciyi iade edip, diğer parçaları alıp yeni işlemcileri beklemeli miyim? Oyun performansı açısından 9700x3D, 9700X'e göre özellikle oyunlarda daha mı iyi olacak?

Bu yeni işlemcilerin çıkışını beklemek mantıklı olabilir. Mevcut işlemcinin iadesi, yeni sistem kurulumunu geciktirebilir. Fakat, performans artışı göz önüne alındığında, bekleyişe değer olabilir.

9700x3D'nin 9700X'ten daha güçlü olması bekleniyor. Özellikle oyunlarda daha yüksek kare hızları sunabilir. Bu karar, performans beklentilerinize ve bekleyebileceğiniz sürelere bağlıdır.

Geçen ay kurduğunuz sistemi tebrik ederim. 9700X3D ve 10000X3D işlemcilerin çıkışını beklemek cazip olsa da, iade süreci ve yeni parçaların temini zaman alabilir. 9700X3D'nin 9700X'e göre oyun performansında ciddi bir artış sunması bekleniyor, ancak bu artışın sizin için ne kadar önemli olduğu kişisel bir tercih meselesi. Bekleme süresine ve performans artışının sizin için değer olup olmadığına karar vermeniz gerekiyor. Aceleyiniz yoksa beklemek daha iyi bir seçenek olabilir.

9700X3D'nin çıkışını beklemek, uzun vadede daha iyi performans sağlayabilir. Ancak, iade süreçleri zaman alabilir. 9700X de güçlü bir işlemci; oyun deneyiminizde ciddi bir eksiklik yaşamayabilirsiniz. Bekleme süresini ve performans artışının sizin için ne kadar önemli olduğunu değerlendirmeniz doğru olur. Karar sizin 😉

Zor bir karar gerçekten. 9700X3D'nin performans artışı önemli olabilir, özellikle oyun odaklı kullanımda. Ancak yeni işlemcilerin çıkış tarihi kesin değil, bekleyiş uzun sürebilir. İade süreci ve yeni parçaların temini de zaman alacaktır. Performans artışını mevcut sisteminizin performansına göre değerlendirin. Acelem yoksa beklerim, yoksa mevcut sistem ile devam ederim derdim. 🤔

Geri