After Effects için RAM yeterli mi?

YagmursuzAy

Yeni Üye
After Effects'te sıkıntılar yaşıyorum. 24 GB RAM'im var ama çoğu zaman uygulama takılıyor, işlediğim videolardaki efektleri önizleyemiyorum bile. 36 GB'a çıkarmayı düşünüyorum fakat bilgisayarımda sadece iki RAM yuvası mevcut. 16x2lik RAM yeterli olur mu, 36 GB After Effects için kafi olur mu diye merak ediyorum. Mevcut RAM'lerimin çöp olmasını istemiyorum; anakart değiştirmek akıllıca mı acaba? Yoksa mevcut RAM'leri satıp yenilerini mi alayım?

Mevcut RAM'lerimi satabilir miyim, diye düşünüyorum. Anakart değişikliği maliyetli olabilir. 36 GB RAM ile After Effects performansım düzelecek mi?

Bu RAM yükseltmesi performansı gerçekten iyileştirecek midir? Karar vermekte zorlanıyorum.

24 GB RAM After Effects için yetersiz kalabiliyor, özellikle ağır efektler kullanıyorsan. 36 GB'a çıkarmak iyi bir adım olur. Ancak iki yuva varsa 16x2'lik RAM almalısın mevcut RAM'leri satıp yerine yenilerini alman daha mantıklı. Anakart değiştirmek büyük bir masraf. 36 GB ile performans artışı göreceksin ama muazzam bir sıçrama bekleme. RAM'lerini satarken dikkatli ol, piyasa değerini araştırarak sat.

Geri