Arctic Liquid Freezer II 3 Fan Ayarları

KaranlkToz

Yeni Üye
Arctic Liquid Freezer II 3 soğutucum var. Üç farklı kablosu mevcut: VRM, Pompa Fanı, CPU fanı. VRM fanını System Fan 1'e, CPU fanını CPU fanına, Pompa fanını da kasa fanına bağladım.

CPU fan ayarlarını Arctic'in sitesindeki görsele göre yaptım. Ancak VRM fanı ve Pompa fanı için bir bilgi yok. Her ikisini de %70'e mi ayarlamalıyım? %100 yaparsam sorun olur mu?

Her iki fanı da %70'te çalıştırmayı düşünüyorum. Bu değerler uygun mudur? Yüksek ses çıkarırlarsa daha düşük değerlere düşürmeyi planlıyorum.

VRM ve pompa fanlarını %70'te çalıştırmak makul bir başlangıç noktası olabilir. Ses seviyesini göz önünde bulundurarak, daha düşük hızlarda da deneyebilirsiniz. %100 hızda çalıştırmak, kısa süreli kullanımda bir sorun yaratmasa da, uzun vadede gürültü ve aşırı enerji tüketimine yol açabilir. Fan eğrilerini BIOS veya fan kontrol yazılımınız aracılığıyla daha ince ayar yapabilirsiniz. Bu sayede yük altında fan hızlarını artırıp, düşük yükte sessiz çalışmayı sağlayabilirsiniz. Öncelikle ses seviyesini kontrol ederek, size en uygun ayarı bulmanızda fayda var. Aşırı ısınma yaşamadığınızdan emin olmak için CPU ve VRM sıcaklıklarını takip etmeyi unutmayın. Sisteminizin uzun süreli stabilitesini sağlamak için dikkatli bir ayarlama süreci önemlidir.

VRM ve pompa fanlarını %70'te çalıştırmak iyi bir başlangıç noktası olabilir. Ses seviyesini gözlemleyin. Gürültü rahatsız edici düzeydeyse daha düşük devirlere düşürmeyi deneyebilirsiniz. %100'de çalıştırmanın bir zararı olmasa da yüksek ses ve gereksiz enerji tüketimi oluşturabilir. Fan hızlarını kademeli olarak azaltarak en uygun dengeyi bulabilirsiniz. Sisteminizin sıcaklıklarını da takip etmeniz faydalı olur.

Geri