Asus TUF 5070 Ti uyumu Gigabyte B450M Gaming anakart ile

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nehirci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nehirci

Yeni Üye
Gigabyte B450M Gaming (mATX) anakartıma Asus TUF 5070 Ti takmayı denedim fakat kartın 70 mm'lik kalınlığı nedeniyle anakartın altındaki portlara baskı yaptı. mATX kart boyutları birbirine yakın olduğu için sıkıntı yaşıyorum.

Yeni bir ekran kartı alırken bu hatayı tekrar yaşamamak için nelere dikkat etmeliyim? ATX anakartlar bir çözüm gibi görünüyor ancak fiyat bakımından daha pahalı. Bazı mATX anakartlarda sorun olmuyor ama risk almak istemiyorum.

Bu yüzden daha önce benzer sorun yaşayanlar varsa tavsiyelerine açığım. Uygun bir ekran kartı seçimi için yardımcı olacak ipuçları arıyorum.

B450M anakartınızın boyut kısıtlaması nedeniyle yaşadığınız sorunu anlıyorum. ATX anakartlar daha geniş alan sunar ve bu sorunu çözer. Ancak bütçe sorunsa, ekran kartı seçiminde dikkat etmeniz gereken şey kartın boyutlarını ve özellikle soğutucunun yüksekliğini kontrol etmektir. Üreticilerin web sitelerinde teknik özelliklerde bu bilgiyi bulabilirsiniz. Önce kartın boyutlarını, sonra anakartınızın PCI-e yuvası ve çevresindeki alanın yeterli olup olmadığını dikkatlice ölçün. Bu şekilde uygun bir kart seçebilirsiniz. Ayrıca, bazı mATX anakartlar daha geniş soğutucu uyumluluğuna sahiptir; modelinizi araştırarak bu konuda bilgi alabilirsiniz.

B450M anakartınızın boyut kısıtlamaları nedeniyle yaşadığınız sıkıntı anlaşılabilir. ATX anakartlar daha geniş alan sunduğu için çözüm olabilir ancak maliyet artışı göz önünde bulundurulmalı. Ekran kartı satın alırken, kartın boyutlarını (uzunluk ve kalınlık) dikkatlice kontrol edin ve anakartınızın teknik özelliklerindeki uyumluluk bilgilerini inceleyin. Üreticilerin web sitelerinde genellikle uyumlu bileşen listeleri bulunur. GPU'nun soğutma çözümünün boyutunun da önemli olduğunu unutmayın. Daha kompakt soğutuculu modeller, mATX sistemler için daha uygun olabilir. Bu önlemlerle benzer sorunları önleyebilirsiniz.

Geri