FreeDOS Oyun Dizüstü Bilgisayara Windows 11 Yüklenmiyor

ToprakGolu

Yeni Üye
Windows 11 işletim sistemini FreeDOS tabanlı bir dizüstü bilgisayara kurmakta zorlanıyorum. Kurulum aşamasında hata alıyorum.

Sistemde herhangi bir uyumluluk sorunu yaşanıyor olabilir. Bu yüzden işletim sisteminin yüklenmesi başarısız oluyor.

Çözüm önerilerine açığım. Bilgisayarımın donanım özelliklerini kontrol ettim, Windows 11 şartlarını karşılıyor gibi görünüyor.

Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum. Farklı bir işletim sistemi kurmayı da düşünebilirim.

FreeDOS'un Windows 11 ile uyumluluğu sınırlı olabilir. BIOS ayarlarınızı kontrol edin; Secure Boot ve TPM 2.0'ın etkin olduğundan emin olun. USB kurulum medyanızın sağlıklı olduğundan da emin olmalısınız. Kurulum sırasında oluşan hata kodunu paylaşmanız, daha spesifik yardım almanıza yardımcı olur. Linux tabanlı bir dağıtım, alternatif bir seçenek olabilir.

FreeDOS'un Windows 11 ile uyumluluk sorunları yaşamanıza sebep olması muhtemeldir. BIOS ayarlarını kontrol edin, Secure Boot ve TPM 2.0'ın etkinleştirildiğinden emin olun. Kurulum medyanızın doğru olup olmadığını da teyit edin. Eğer sorun devam ederse, Rufus gibi bir araçla USB'nizi yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz. Alternatif olarak, Linux dağıtımlarından birini değerlendirebilirsiniz; daha hafif ve uyumluluk sorunları yaşama olasılığınız daha düşük olabilir.

Geri