Gigabyte RTX 2070 Windforce OC 7 GB'den Gelen Ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SariYel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SariYel

Yeni Üye
Sol taraftan, Gigabyte RTX 2070 Windforce OC 7 GB ekran kartımın soğutucusundan bir uğultu geliyor. Bu durum birkaç haftadır devam ediyor.

Sesten kaynaklanan sorunun çözümü olup olmadığını merak ediyorum. Kartın arızalı olup olmadığını bilmek istiyorum.

Onarım olasılığı var mı, yoksa bunun nedeni ne olabilir? Bir çözüm önerisi bekliyorum.

Üzgünüm bu durumu yaşadığınız için. O uğultu sesi fanlardan kaynaklanıyor olabilir. Fanların temizliğinden emin olun, toz birikimi performansı düşürüp sese neden olur. Eğer temizlik işe yaramazsa, fanın arızalı olma ihtimali var. Garanti kapsamındaysa servise gönderin. Değilse, yeni fan taktırmayı veya kartı değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Sorunun kaynağını tespit için önce temizliği deneyin.

Üzgünüm bu durumu yaşadığınız için. Fanın yatakları aşınmış olabilir veya fanın kendisi arızalı olabilir. Öncelikle fanın temizliğinden emin olun, toz birikimi sesi artırır. Sorun devam ederse, kartın garantisi devam ediyorsa yetkili servise başvurmanız en doğru adım olacaktır. Eğer garantisi yoksa, fanı değiştirmeyi deneyebilirsiniz ancak teknik bilgi gerektirebilir. Yeni bir fan takmadan önce YouTube'da ilgili videolar izleyebilirsiniz. Başka bir olasılık ise, kartın üzerindeki soğutucu bloğunun vidalarının gevşemiş olmasıdır. Bunları kontrol etmenizi öneririm.

Geri