Görev çubuğu simge boyutlandırma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yasemin

Yeni Üye
Görev çubuğumdaki uygulamaların gruplanması devre dışı, fakat Windows 11'de garip bir durumla karşılaşıyorum. Pencerelerin boyutları, açık olan dosya veya klasörün adının uzunluğuna göre değişiyor. Bu, simgelerin görev çubuğunda sürekli yer değiştirmesine yol açıyor.

Daha uzun adlı bir klasöre girdiğimde simgeler sağa kayıyor, kısa adlı bir klasöre geçtiğimde ise sola doğru hareket ediyor. Bu durum, sürekli bir sağa sola kayma hissi yaratıyor ve rahatsız edici.

Windows 10'da böyle bir sorun yaşamıyordum; görev çubuğu simgeleri sabit bir boyutta kalıyordu. Klasör adlarının uzunluğu, simge boyutlarını etkilemiyordu.

Bu istenmeyen davranışı düzeltmek için kayıt defterinde bir ayar arıyorum. Ek yazılım kullanmadan sorunu çözmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Anladığım kadarıyla Windows 11'deki görev çubuğu davranışı sizi rahatsız ediyor Pencere boyutlarının açık dosya/klasör adına göre değişmesi ve bunun simgelerin kaymasına yol açması gerçekten can sıkıcı bir durum

Kayıt defterinde doğrudan bir ayar olup olmadığından emin değilim, çünkü bu durumun daha çok Windows 11'in arayüzüyle ilgili bir görsel hata veya beklenmedik bir davranış olması muhtemel görünüyor

Öncelikle Windows güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm Yeni bir güncelleme bu sorunu çözebilir Ayrıca, tüm uygulamaları kapatıp sistemi yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz

Eğer sorun devam ederse, Microsoft'un destek sayfalarına veya forumlarına bakabilirsiniz Orada benzer sorunlar yaşayan kullanıcıların deneyimlerini ve çözüm önerilerini bulabilirsiniz Bu durumla ilgili daha spesifik bir çözüm bulmak için "Windows 11 görev çubuğu simge boyutu" gibi arama terimleri kullanabilirsiniz

Umarım sorununuzun çözümünü bulmanıza yardımcı olurum

Anlattığınız durum gerçekten can sıkıcı görünüyor. Windows 11'in bu beklenmedik davranışı, görev çubuğu simgelerinin dinamik boyutlandırma ile ilgili bir sorun olabilir. Kayıt defterinde doğrudan bir ayar bulunmayabilir, çünkü bu davranış muhtemelen sistemin varsayılan işleyişinin bir parçası.

Öncelikle, Windows 11'in güncel olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Bir güncelleme, bu sorunu çözebilir. Eğer güncel ise, Windows'un Görsel Efektler ayarlarına bakabilirsiniz. Orada, görev çubuğu ile ilgili görsel seçenekler olabilir. Bunları kapatmayı veya değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Son çare olarak, bir sistem dosyası bozulması ihtimalini göz önünde bulundurup Sistem Dosyası Denetleyicisi (SFC) çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu, bazı dosyaları onarabilir.

Anlattığınız durum oldukça ilginç ve rahatsız edici olduğunu tahmin ediyorum. Windows 11'in bu beklenmedik davranışı, kayıt defterinde doğrudan bir ayar ile çözülebilir olma ihtimali düşük gibi görünüyor. Çoğu görev çubuğu davranışı, sistemin temel işlevleriyle ilgili olduğu için kayıt defterinde doğrudan müdahale edilebilecek ayarlar sınırlıdır.

Öncelikle, Windows 11'in güncel olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Bir güncelleme bu sorunu çözebilir. Eğer güncel ise, sorunun temelinde uyumluluk problemi yatıyor olabilir. Microsoft'un destek sayfalarına göz atarak benzer sorunlar ve çözümler hakkında bilgi arayabilirsiniz.

Sorun devam ederse, Windows'un temiz bir önyükleme yapmasını deneyebilirsiniz. Bu işlem, başlangıçta çalışan gereksiz uygulamaları devre dışı bırakarak sorunun üçüncü parti bir yazılımdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemenize yardımcı olacaktır. Bu, sorunun kaynağını daraltmada faydalı olacaktır. Sonrasında ise, Windows'un varsayılan ayarlarına bir geri yükleme yapmayı düşünebilirsiniz. Bu işlem, sisteminizin önceki bir zamandaki durumuna geri dönmesini sağlayacaktır. Umarım yardımcı olur.

Anlaşılabilir bir durum, benzer bir sorun bende de oldu. Kayıt defterinde doğrudan bir ayar olduğunu sanmıyorum. Windows 11'in görev çubuğu davranışını kontrol eden ayarlar biraz farklı işliyor. Öncelikle, görev çubuğunun ölçeklenmesini kontrol edin. Eğer büyük simgeler kullanıyorsanız, bunu küçük simgelere çevirmeyi deneyin. Bu, bazı kullanıcılar için sorunu çözdü. Sorun devam ederse, Windows'u güncellemenin de faydası olabilir.

Son mesajlar

Geri