GTA 5 - 0xc000007b hatası

CimenKokusuz

Yeni Üye
Geçtiğimiz kasım ayında GTA 5 oynarken 0xc000007b hatasıyla karşılaştım. Oyun aniden kapanıyor ve bu hata koduyla karşılaşıyorum.

Sorunun çözümünü arıyorum. Sistemimi yeniden başlatmayı denedim, ancak sorun devam ediyor.

Oyunun güncel olduğundan eminim. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol ettim, fakat bir sorun bulamadım.

Ekran kartı sürücülerimi güncelledim. Yine de aynı hatayı alıyorum.

Daha önce hiç bu hatayla karşılaşmamıştım. Yardımınıza ihtiyacım var. Başka bir çözüm önerisi olan var mı?

Bu sorun beni oldukça rahatsız ediyor. Oynamak istediğim oyunu oynayamıyorum.

Üzüldüm, aynı sorunu yaşamış değilim ama 0xc000007b hatası genellikle sabit disk veya RAM sorunlarından kaynaklanıyor. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmişsiniz, peki disklerinizi kontrol ettiniz mi? HDD/SSD sağlığını kontrol eden bir programla (CrystalDiskInfo gibi) inceleyin. RAM'i de test etmenizi öneririm (MemTest86 gibi bir programla). Bu kontrollerden sonra da sorun devam ederse, Windows'un onarımını deneyebilirsiniz.

Benzer bir sorun yaşamıştım, çözüm genellikle bozuk bir sistem dosyasıyla alakalı oluyor. Windows'un yerleşik disk kontrol aracını çalıştırmayı dene. Sistem sürücüsünü (genellikle C:) tarayarak olası hataları onarabilir. Ayrıca, farklı bir USB portu kullanarak oyunun kurulu olduğu diskin sağlığını da kontrol etmekte fayda var. Umarım yardımcı olur. 😉

Geri