Mavi ekran hatası; sistem BIOS'ta başlıyor

duspariltisi

Yeni Üye
Oyun oynarken aniden ekran donuyor ve mavi bir hata mesajı çıkıyor. Bazen oyuna girerken, bazen de oyunu başlatır başlatmaz bu sorunla karşılaşıyorum. Mavi ekran %5'te takılıp kalıyor.

Sonrasında bilgisayar kendi kendine yeniden başlıyor. Yeniden açıldığında ise doğrudan BIOS ayarları ekranı geliyor. Bu sebeple hata raporu dosyalarına ulaşamıyorum.

Bu durum beni oldukça zorluyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

BIOS ayarlarına direk düşmesi RAM veya anakart ile ilgili bir soruna işaret ediyor olabilir. Öncelikle RAM'leri kontrol edin, gerekirse farklı slotlara takmayı deneyin. Anakart pilini çıkarıp birkaç dakika bekletmeyi ve ardından takıp yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, anakartınızda bir arıza olma ihtimali yüksek, servise göstermeniz gerekebilir. Başka bir olasılık da aşırı ısınma olabilir; işlemci ve ekran kartı soğutucularını kontrol edin. Tozları temizlemek faydalı olabilir.

BIOS ayarlarına direk giriş yapması RAM veya anakart ile ilgili bir sorunu işaret ediyor olabilir. Öncelikle RAM'leri kontrol edip, farklı slotlara takmayı deneyebilirsiniz. Anakart pilini çıkartıp birkaç dakika bekletmeyi ve tekrar takmayı da deneyin. Sorun devam ederse, anakartınızın veya RAM'inizin arızalı olma ihtimali yüksektir. Bir teknik servise başvurmanız faydalı olabilir. Başka bir olasılık da aşırı ısınma olabilir. Sisteminizi temizleyip, işlemci ve ekran kartı soğutucularını kontrol edin.

Geri