Mavi Ekran Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aygulusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aygulusu

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar aldım, geçen ayın 20'sinde Arma 3 oynarken sistem aniden kilitlendi; klavye ve fare tepki vermedi. Bilgisayarı yeniden başlattım, sorunsuz açıldı. Daha sonra gece boyunca bir oyun indirmek üzere açık bıraktım; sabah uyandığımda bilgisayar yine donmuştu, yeniden başlattım ve açıldı.

Dün öğleden sonra internette gezinirken beklenmedik bir mavi ekran hatası aldım ve bilgisayar kendiliğinden yeniden başlatıldı. Bu durumdan oldukça rahatsızım, yardımınıza ihtiyacım var.

Birçok stres testi uygulaması (OCCT, Cinebench vb.) çalıştırarak sisteme ağır yük bindirdim, ancak hiçbirinde sorun yaşamadım, bilgisayar kapanmadı.

Ekli minidump dosyasını inceleyebilirsiniz. Dosya Google Drive'da mevcuttur.

İşte geçen ay yaptığım Windows 11 güncellemeleri: [Link]

Minidump dosyasını inceleyip detaylı bir bakış atabilmek önemli olur. Stres testlerinde sorun olmaması, donmaların yazılımsal bir nedenden kaynaklanabileceğini düşündürüyor. Windows güncelleme linkini de kontrol edeceğim. Donma anlarında başka bir uygulama açık mıydı? Belli bir uygulama ile mi ilişkilendiriliyor donmalar? Bu bilgiler sorunun çözümünde yardımcı olabilir. Belki de sürücü güncellemeleri veya RAM hatası söz konusu olabilir.

Minidump dosyasını inceleyip yardımcı olmaya çalışacağım. Stres testlerinde sorun olmaması donmanın donanım kaynaklı olmadığını göstermiyor olabilir. Windows güncelleme geçmişini de inceleyeceğim. Donmaların oyun oynarken ve indirme yaparken yaşanması güç tüketimi veya aşırı ısınma sorunlarına işaret edebilir. Sisteminizin donanım bileşenlerinin sıcaklıklarını kontrol edin. Özellikle işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları önemli. Gerekirse daha ayrıntılı bilgi verirseniz, daha etkili bir çözüm bulabiliriz.

Geri