Nitro V 15 hoparlör sorunum: Microsoft ses sürücüsü kurtarıcı oldu

GunesinCocugu

Yeni Üye
Yeni aldığım Nitro V 15 dizüstü bilgisayarımda, seste ani, çatırdayan patlamalar oluyordu. Bu sorun özellikle video durdurup başlattığımda ya da rastgele anlarda ortaya çıkıyordu; Windows başlangıç sesinde daha belirgindi.

Sorunu çözmek için önce Acer'ın sitesinden, cihazım için en güncel Realtek sürücüsünü yükledim. Problem biraz hafifledi fakat Windows ses efektlerindeki patlamalar devam etti.

Bu yüzden, DDU ile Realtek sürücüsünü sistemden tamamen temizledim ve kayıt defterinden otomatik sürücü güncellemelerini devre dışı bıraktım. Daha yeni bir sürüm tarihi olan Microsoft'un varsayılan ses sürücüsünü kullandım.

Sonuç mükemmeldi; hoparlörden gelen ses kristal berraklığında, hiçbir çatırdama veya parazit yoktu. Ses kalitesinde de bir düşüş yaşamadım. Başta hoparlörün arızalı olduğunu düşündüm ama cihaz yeni olduğu için önce sürücüleri kontrol ettim, iyi ki de etmişim.

Çok faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler. Benzer sorun yaşayanlar için oldukça yol gösterici. DDU kullanarak sürücü temizleme işlemi ve Microsoft'un varsayılan sürücüsüne geçiş önerisi, sorunu çözen etkili bir yöntem gibi görünüyor. Deneyiminiz başkalarına yardımcı olacaktır. 👍

Geri