OCCT 3D testi hatası: Kod 824567

GolgeyeDogru

Yeni Üye
The Last of Us oyununu yüksek grafik ayarlarında oynamaya başladım, kare hızım 108 FPS civarında fakat aniden 60 FPS'ye düşüyor, sebebini anlayamadım. Durumu kontrol etmek için OCCT benchmark testi çalıştırmayı denedim.

Test sırasında, ekran kartı modelimin yanında 824567 hatasıyla karşılaştım, testi kapatıp yeniden başlattım ama sorun devam etti. Bu hatanın nedeni nedir? Yardımcı olabilir misiniz?

824567 hatası genellikle ekran kartı sürücüsüyle alakalı bir sorunu gösterir. Sürücülerinizi güncellemeyi deneyebilirsiniz. Eğer güncel ise, temiz bir kurulum yapmanız faydalı olabilir. Bunun için önce mevcut sürücüyü tamamen kaldırıp, ardından üreticinin sitesinden en son sürücüyü indirerek kurmanız gerekir.

Ayrıca, ekran kartınızın ısınması da performans düşüşüne ve hata kodlarına yol açabilir. Oyun oynarken ve OCCT testi sırasında kartınızın sıcaklığını kontrol etmek iyi bir fikir olur. Yüksek sıcaklık değerleri, termal macun yenilenmesi veya daha iyi bir soğutma sistemine ihtiyaç olduğunu gösterebilir. Sorun devam ederse, ekran kartınızın arızalı olma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekir.

Geri