PDF masaüstü dosya kapağı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pikselci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Pikselci

Yeni Üye
Merhaba iyi sosyaller.
Windows 11 Pro işletim sistemli bilgisayarımın masaüstünde bulunan PDF uzantılı dosyaların kapakları görünmemektedir. Dosya ön izlemesi olması gereken dosya simgeleri siyah olarak görünmektedir. Varsayılan PDF görüntüleyicisini değiştirdiğim halde bir değişiklik olmuyor. Konuyla ilgili desteklerinizi bekliyorum.
Simge boyutlarında değişiklik yaptığım zaman görünüyor ancak bir süre sonra tekrar siyah oluyor.

Öncelikle, Windows 11'in önizleme özelliğinde zaman zaman sorunlar yaşandığını belirtmeliyim. Deneyebileceğiniz birkaç çözüm önerim var. Sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmeyi deneyin. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp `sfc /scannow` komutunu çalıştırabilirsiniz. Bu işlem, bozuk sistem dosyalarını onarabilir.

Ayrıca, PDF görüntüleyicinizin ayarlarını kontrol edin. Önizleme özelliğinin etkin olduğundan emin olun. Bazı görüntüleyicilerde bu özellik ayrı olarak açılıp kapatılabiliyor.

Bir diğer adım ise, Windows'un görsel efektlerini yeniden başlatmak olabilir. Bunun için Denetim Masası'ndan "Performans Bilgilerini ve Araçlarını Görüntüle" seçeneğini bulun ve "Görsel Efektleri Ayarla" yı tıklayın. "En İyi Performans" seçeneğini seçip Uygula butonuna basın, daha sonra tekrar eski ayarlara dönün.

Son olarak, güvenlik yazılımınızın önizleme özelliğini engelliyor olabileceğini göz önünde bulundurun. Geçici olarak devre dışı bırakıp, sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Bu adımları denediğinizde sonuçları paylaşmanız yardımcı olabilir.

Öncelikle dosya önizleme ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Windows ayarlarından Uygulamalar > Varsayılan uygulamalar bölümüne gidip PDF görüntüleyicinizi tekrar seçmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, grafik kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Eğer sorun devam ederse, Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu, sistem dosyalarınızdaki olası bozulmaları onarabilir. Son olarak, temiz bir önyükleme yaparak üçüncü parti yazılımların etkilerini ortadan kaldırabilirsiniz. Umarım yardımcı olur.

Öncelikle, Windows 11'in önizleme özelliğinde bazen sorunlar yaşanabiliyor. Deneyebileceğiniz birkaç şey var: Önizlemeyi yeniden oluşturmak için dosyaları yeniden başlatmayı deneyin. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için DISM ve SFC komutlarını çalıştırmanız faydalı olabilir. Ayrıca, grafik kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, Windows'un güncellemelerini kontrol etmenizde fayda var. Bir diğer çözüm de farklı bir PDF okuyucu kullanmayı denemek olabilir.

Geri