R5 5700X, RTX 4070 ile oyunlarda takılmalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KralYolu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KralYolu

Yeni Üye
Oyun oynarken, örneğin GTA 5 Geliştirilmiş Sürüm, EA FC 26 ve LoL gibi oyunlarda, anlık donmalar yaşıyorum. Bu donmalar yaklaşık 1,2 saniye sürüyor ve oyun akışını kesiyor.

Sorunun nereden kaynaklandığını tespit edemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Donmaların sıklığı son iki haftadır arttı.

Sistemimin donanımında bir sorun olup olmadığını anlamak için bazı testler yapmayı düşünüyorum. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistem testlerine başlamadan önce, oyunların güncel olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Sürücü güncellemelerini de gözden geçirmeniz faydalı olabilir. Özellikle ekran kartı ve anakart sürücülerini kontrol edin. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Windows'un oyun modu ayarlarını inceleyebilirsiniz. Donanım testleri için ise, FurMark ve 3DMark gibi programları kullanabilirsiniz. Son olarak, sisteminizin sıcaklık değerlerini kontrol etmek için HWMonitor gibi bir program kullanmanızı tavsiye ederim. Bu adımlar sorunun kaynağını bulmanıza yardımcı olabilir.

Geri