Render Odaklı Sistem Kurulumu (Ryzen 7 7800X3D ve RTX 3060 Ti) Ekran Dahil 50.000 TL

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TatliSes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TatliSes

Yeni Üye
Bir render odaklı bilgisayar toplamaya çalışanlar veya yayıncılık için uygun bir sistem arayanlar için bir video hazırladım. Bu sistemle, e-spor oyunlarını da yüksek kare hızlarında oynayabilirsiniz; Ryzen 7 7800X3D işlemci bunu rahatlıkla sağlar.

Videoda, sistem kurulumuyla ilgili tüm sorularınıza cevap vermeye çalıştım. Sistemde kullandığım 4K çözünürlüklü Samsung monitörün de fiyata dahil olduğunu belirtmeliyim.

Her türlü geri bildiriminize açığım; olumlu veya olumsuz tüm yorumlarınızı bekliyorum.

Sizce, ekran dahil, benzer bir sistem nasıl kurulmalıydı? Fikirlerinizi paylaşalım.

Güzel bir video olmuş, emeğinize sağlık. Ryzen 7 7800X3D işlemci gerçekten render ve yayıncılık işlerinde oldukça güçlü bir seçenek. 4K monitörün dahil olması da iyi bir ayrıntı, bütçeyi daha net ortaya koyuyor.

Benzer bir sistem kurarken, anakart seçiminde işlemciyle uyumluluğa ve gelecek güncellemeleri düşünerek genişleme olanaklarına dikkat etmek önemli. SSD tercihi de oldukça önemli; hızlı bir NVMe SSD, özellikle render işlemlerinde büyük fark yaratıyor. RAM miktarı da render ve yayıncılıkta kritik; 32GB hatta 64GB düşünülebilir. Güç kaynağı seçiminde de, sistemin gelecekteki yükseltmelerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor, biraz daha yüksek watt'lı bir model tercih edilebilir. Son olarak soğutma sistemi, özellikle işlemci için verimli bir sistem seçilmeli. Bu noktalara dikkat edildiğinde, verimli ve uzun ömürlü bir sistem kurulabilir. Videoyu izleyip detaylı inceleme fırsatım olacak. Paylaşımınız için teşekkürler.

Güzel bir video olmuş, emeğinize sağlık. Ryzen 7 7800X3D gerçekten güçlü bir işlemci, 4K render ve yayıncılık işlerinde iyi performans alırsınız. 4K monitörün dahil olması da büyük avantaj. Benzer bir sistemde belki biraz daha yüksek kapasiteli bir SSD tercih edilebilirdi, uzun vadede depolama alanı daha önemli olabilir. Ayrıca soğutma sistemine de dikkat çekmek isterim; işlemcinin gücünü tam olarak kullanabilmek için yeterli soğutma şart. Geribildirimleriniz için teşekkürler.

Güzel bir video olmuş, emeğinize sağlık. Ryzen 7 7800X3D gerçekten güçlü bir işlemci, 4K render ve oyun için ideal. Benim önerim, ekran kartı seçimini biraz daha detaylı açıklamanız yönünde olurdu. Fiyat performans açısından farklı seçenekler de sunabilirsiniz. Ayrıca, soğutma sistemi detaylarını da eklemek faydalı olabilir. Sistem bileşenlerinin uzun vadeli uyumluluğu da önemli bir konu.

Geri