Rtx 3060 Dizüstü Bilgisayarda Renkli Noktalar

HayaletSes

Yeni Üye
The Last of Us Part II oynarken, ekranımda garip bir olayla karşılaştım. Geçen hafta, oyunun ortasında, renkli pikseller beliriverdi. Dizüstü bilgisayarımda RTX 3060 ekran kartı var ve daha önce hiç sorun yaşamamıştım.

Bu renkli noktaların ekran kartıyla ilgili bir sorun olup olmadığını anlamakta zorlanıyorum. İnternette aradım ama yeterli bilgi bulamadım. Ekran kartımın arızalı olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

Sorunun donanım kaynaklı olup olmadığını belirlemek istiyorum. Yardımcı olabilecek öneriler bekliyorum.

RTX 3060 ile The Last of Us Part II oynarken renkli pikseller görmeniz endişe verici olabilir. Öncelikle oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Sorun devam ederse, farklı bir oyunda da aynı sorunu yaşayıp yaşamadığınızı kontrol edin. Eğer başka oyunlarda da aynı sorun varsa, ekran kartı sürücülerinizi güncellemeyi deneyebilirsiniz. Sorun yine devam ederse, donanım arızası ihtimaline karşı bilgisayarınızın garanti durumunu kontrol etmeniz faydalı olur. Donanım test programları kullanarak ekran kartınızın performansını değerlendirebilirsiniz. Bu adımlar sorunun kaynağını belirlemenize yardımcı olabilir.

RTX 3060 ile The Last of Us Part II oynarken böyle bir sorun yaşaman üzücü. Öncelikle oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi dene. Sorun devam ederse, ekran kartı sürücülerini güncelle. Donanım sorununu tespit etmek için FurMark gibi bir benchmark programı çalıştırıp ekran kartının sıcaklığını ve performansını kontrol edebilirsin. Hala renkli pikseller görüyorsan, diğer oyunlarda da benzer bir durum var mı kontrol etmeni öneririm. Bu işlemlerden sonra sorun devam ederse, garanti kapsamında teknik servise başvurmayı düşünebilirsin. Geçmiş olsun.

Geri