Rtx 4060 Ti için işlemci tavsiyesi

KaranlikYolcu

Yeni Üye
MSI B170 Gaming Pro anakartım mevcuttur. 18 GB RAM kullanıyorum, G.Skill marka 2666 MHz hızında. Mevcut ekran kartım MSI RTX 1060 Ti 5 GB. Depolama birimi olarak 1.4 TB SSD kullanıyorum.

League of Legends oynayacağım bir sistem kurmak istiyorum. Oyun işlemciyi fazla kullanan bir oyun olduğu için yüksek L3 önbelleğe sahip bir işlemci arıyorum. Anakartım 2666 MHz desteklediğinden Ryzen veya Intel fark etmez. Her iki marka da uygundur.

İhtiyaç duyduğum performansı sağlayacak bir işlemci önerisi bekliyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bütçenizi bilmiyorum ancak League of Legends için yüksek L3 önbelleğe sahip bir işlemciye ihtiyacınız olduğunu düşünerek birkaç öneri sunabilirim. Intel tarafında i5-8400 veya i5-9400F modellerini değerlendirebilirsiniz. Ryzen tarafında ise Ryzen 5 2600 veya Ryzen 5 3400G gibi seçenekler uygun olabilir. B170 anakartınızın desteklediği işlemcilere dikkat etmeniz önemli. Sisteminizin geri kalanı gayet yeterli görünüyor. İşlemci seçiminizi yaparken anakart uyumluluğunu kontrol etmeyi unutmayın. İyi oyunlar. 👍

Geri