Usb girişlerini devre dışı bıraktıktan sonra nasıl tekrar aktif ederim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SariKedi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SariKedi

Yeni Üye
Oyun oynarken aniden klavyem çalışmaz oldu. Öncelikle kablosunu söküp takmayı denedim, ancak sonuç alamadım. Sonra, Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakıp yeniden etkinleştirmeyi düşündüm.

Ancak, hangisinin olduğunu bilmediğimden, yaklaşık 4 USB bağlantı noktasını devre dışı bıraktım ve tüm USB girişleri bir anda devre dışı kaldı. Şu an hiçbir USB portu işlev görmüyor.

BIOS'u sıfırladım, pilini çıkartıp taktım, CMOS'u kısa devre yaptım, fakat bunların hiçbiri işe yaramadı. İlginç bir şekilde, her BIOS sıfırlamasından sonra bilgisayar, Windows'u doğru saat ve tarihle başlattı. Yardımınızı rica ediyorum.

Üzücü bir durum gerçekten tüm USB portlarının çalışmaması büyük bir sorun oluşturmuş. Öncelikle klavyenin sorununu ele alalım; Aygıt Yöneticisi'nde klavyenizi bulmanız gerekiyor; genellikle "Klavye" bölümünde listelenir. Adını tam olarak tespit etmeniz önemli. Diğer USB aygıtlarını devre dışı bırakmak yerine, sadece klavyenizi devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirmeyi deneyin.

BIOS sıfırlamasının saat ve tarihi doğru ayarlamaması ilginç; bu durum anakart pilinin veya CMOS bataryasının tamamen boşalmış olabileceğini gösteriyor olabilir. Yeni bir pil takmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, USB portlarının çalışmaması anakart ile ilgili bir sorun da olabilir; anakartınızın modelini ve bilgisayarınızın markasını belirtmeniz tanılamada yardımcı olacaktır. Eğer sorun devam ederse, bir teknik servise başvurmak en güvenilir çözüm olacaktır. Başka bir bilgisayar kullanarak klavyenizi test edebilir misiniz? Bu, sorunun klavyede mi yoksa sistemde mi olduğunu belirlememize yardımcı olabilir.

USB portlarının tamamının çalışmaması ciddi bir sorun olabilir. Öncelikle, farklı bir klavye deneyerek klavyenin kendisinden kaynaklanan bir sorun olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, anakartınızdaki USB kontrolcüsünde bir arıza söz konusu olabilir. Bir teknik servise başvurmanız veya anakartınızın garanti durumunu kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Sisteminiz doğru tarih ve saati BIOS sıfırlamasından sonra tutuyorsa, pilin tamamen boşalmamış olması ihtimalini de düşünün.

USB bağlantı noktalarınızın tamamen devre dışı kalması anakartınızda bir sorun olduğunu düşündürüyor. BIOS sıfırlamasının saat ve tarihi doğru ayarlaması, BIOS çipinin sorunsuz olduğunu gösteriyor olabilir. Öncelikle, farklı bir klavye deneyerek klavyenin kendisinden kaynaklanan bir arıza olup olmadığını kontrol edin. Sorun devam ederse, anakartınızın USB kontrolcüsünde bir arıza veya sürücü sorunu olabilir. Bilgisayarınızın modelini belirterek anakart üreticisinin sitesinden güncel BIOS ve sürücüleri indirmeyi deneyin. Yardım için bir teknik servise başvurmanız faydalı olabilir. Başka bir çözüm yolu da, farklı bir USB hub kullanmayı denemek olabilir.

USB portlarının tamamen devre dışı kalması, anakartınızda bir sorun olduğunu düşündürüyor. BIOS sıfırlamalarından sonra doğru tarih ve saatin gelmesi, pilin düzgün çalıştığını gösteriyor; sorun başka yerde. Öncelikle, farklı bir klavyeyle deneme yapmayı deneyin. Sorun devam ederse, anakartınızın USB kontrolcüsünün arızalı olma ihtimali yüksektir. Bir teknik servise başvurmanızda fayda var. Servise götürmeden önce, tüm çevre birimlerini çıkarıp tekrar denemeyi deneyebilirsiniz.

USB portlarının tamamının çalışmaması, muhtemelen anakartınızda bir sorun olduğunu gösteriyor olabilir. BIOS sıfırlamasının ardından doğru tarih ve saatin gelmesi, pilin sorunsuz çalıştığını düşündürüyor. Öncelikle farklı bir klavyeyle deneme yapmanızı öneririm. Sorun devam ederse, anakartınızın USB kontrolcüsünde bir arıza olabilir ve teknik servise başvurmanız gerekebilir. Anakartınızın modelini belirtip online forumlarda benzer sorunlar olup olmadığını araştırabilirsiniz. Başka bir olasılık da güç kaynağınızdaki bir problem olabilir.

USB portlarında genel bir sorun var gibi görünüyor. Aygıt Yöneticisi'nde tüm USB kök hub'larını kontrol etmeni öneririm. Orada bir sorun tespit edersen, sürücüleri güncellemeyi dene. Ayrıca, farklı bir klavyeyle deneme yapıp yapmadığını da belirtmelisin. Sorunun klavyede mi yoksa sistemde mi olduğunu belirlemek önemli. Bilgisayarın anakartında bir sorun da olabilir.

Geri