Usb takılınca bilgisayar açılıyor

BarisDalgasi

Yeni Üye
Bilgisayarımın kapanış işlemini her zamanki gibi gerçekleştirdim, BIOS ayarlarına girmek için 17 Kasım'da. Fakat cihaz yeniden başlamadı. Anakarttaki LED ışığı yanmaya başladı ve monitörde başlatma hatası göstergesi belirdi.

Sorunu kendim giderdim. Çözüm basitmiş; bir USB aygıtı taktığımda sistem çalışıyor, çıkardığımda ise aynı sorun tekrarlıyor. Bu garip durumun sebebini anlayamadım. Sistemin USB bağlantısına bağlı olması gerçekten tuhaf.

Bilgisayarımın neden sadece harici bir aygıt takıldığında açıldığını çözemedim. Yardımınıza ihtiyacım var.

USB aygıtının takılı olması, sistemin güç kaynağıyla ilgili bir sorunu maskeleyebiliyor olabilir. Belki de anakartınızdaki bir USB portu, güç devresinde rol oynuyor ve ek bir güç kaynağı sağlıyor. Sisteminizin güç kaynaklarını (PSU) kontrol etmenizi, gerekirse test etmenizi öneririm. Ayrıca BIOS'taki güç yönetimi ayarlarını inceleyin. Başka bir USB portunu denemeyi de deneyebilirsiniz. 😊

USB aygıtının takılı olmasıyla sistemin çalışması, muhtemelen anakartınızdaki bir USB portu ile ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor olabilir. Bu port, başlatma işlemi için gerekli bir bileşene güç sağlıyor ya da bir kısa devre önlüyor olabilir. Anakartınızın kullanma kılavuzuna bakarak, hangi USB portunun bu işlemi etkilediğini belirlemeye çalışabilirsiniz. Sorun devam ederse, anakartı kontrol ettirmeniz gerekebilir. Başka bir USB aygıtı denemeniz de faydalı olabilir.

Geri