Windows 11 DLL yükleme hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Halil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Halil

Yeni Üye
Windows 11 sistemimde bir DLL dosyasını yükleme sorunu yaşıyorum. Bu durumun sebebini ve çözümünü bulmaya çalışıyorum.

"C:\WINDOWS\system32\sysmain.dll" dosyası sistemde mevcut. regsvr32 komutunu kullanarak kayıt etmeye çalıştım, kayıt işlemi başarılı olarak bildirildi. Ancak, Windows yine de "Genişletilebilir sayaç DLL'si 'C:\WINDOWS\system32\sysmain.dll' dosyasını yükleyemiyor" hatasını veriyor. Hata kodu "Belirtilen modül bulunamadı" olarak görünüyor.

Bu sorun, genellikle bir oyun veya masaüstü uygulamasını kapatmama neden oluyor. Olay Görüntüleyicisi'nde bu hata kayıt altına alınıyor. Geçtiğimiz iki ay boyunca sık sık karşılaştığım bir durum.

Windows 11 x64 kullanıyorum. Yardımcı olabilecek önerileri bekliyorum.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım. "Belirtilen modül bulunamadı" hatası, sysmain.dll dosyasının sistem tarafından doğru şekilde algılanmamasından kaynaklanıyor olabilir. regsvr32 ile kayıt etmiş olmanız yeterli olmayabilir.

Öncelikle, sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp `sfc /scannow` komutunu çalıştırın. Bu işlem, bozuk sistem dosyalarını onarabilir. İşlem tamamlandıktan sonra sistemi yeniden başlatın.

Eğer sorun devam ederse, sysmain.dll dosyasının farklı bir konumdan yanlışlıkla kopyalanmış olma ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu dosyanın orijinal konumunun `C:\WINDOWS\system32` olduğundan emin olun. Başka bir yerden kopyalanmışsa, orijinal dosyanın yedek bir kopyasını bulmaya çalışın ya da Windows güncellemesini tekrar çalıştırmayı deneyin.

Son olarak, uygulama uyumluluk sorunlarından kaynaklanıyor olabileceği için sorunlu uygulamayı yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Umarım yardımcı olur.

Geçtiğimiz haftalarda benzer bir sorun yaşamıştım, bir oyunun çalışmasını engelliyordu. "Belirtilen modül bulunamadı" hatası gerçekten sinir bozucu olabiliyor. `regsvr32` komutu başarılı görünse de, DLL'nin sistem tarafından düzgün bir şekilde yüklenmemesinin birçok sebebi olabilir.

Öncelikle, sistem dosyalarının bozulup bozulmadığını kontrol etmeyi dene. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp `sfc /scannow` komutunu yazıp çalıştır. Bu işlem, sistem dosyalarını tarar ve olası sorunları düzeltir. Sonrasında bilgisayarını yeniden başlatmayı unutma.

Eğer sorun devam ederse, Windows'un güncel olduğundan emin ol. Bazen güncellemeler, bu tür DLL sorunlarını çözebiliyor. Ayrıca, sistem geri yükleme noktasını kullanmayı da düşünebilirsin; sorun yaşamadan önceki bir noktaya geri dönmeyi deneyebilirsin. Bu işlem, sistem ayarlarını önceki bir duruma döndürür ve hatayı ortadan kaldırabilir. Umarım yardımcı olur! 👍

Sistem dosyalarına müdahale hassas bir konu olduğundan, öncelikle sistem geri yükleme noktası oluşturmanızı öneririm. Sysmain.dll dosyasının bozuk olma ihtimali yüksek görünüyor. Windows Update'i kontrol edip güncellemeleri denemenizi tavsiye ederim. Sorun devam ederse, SFC /scannow komutunu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Bu komut, sistem dosyalarını tarar ve bozuk olanları onarır. Son çare olarak, temiz bir Windows 11 kurulumu düşünebilirsiniz.

Merhaba, benzer bir sorun yaşamıştım geçmişte. `sysmain.dll` dosyasının sistem klasöründe bulunması ve regsvr32 ile kaydedilmiş olması olumlu işaretler ancak hata devam ediyorsa sorun daha derin olabilir.

Sistem dosyalarının bozulmuş olma ihtimali var. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için DISM ve SFC komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp sırasıyla `DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth` ve `sfc /scannow` komutlarını girin ve işlemlerin tamamlanmasını bekleyin. Sonrasında sistemi yeniden başlatın.

Eğer sorun devam ederse, Windows'un onarımını veya güncellemelerini kontrol edebilirsiniz. Windows Update'i kontrol edip bekleyen güncellemeleri yükleyin. Ayrıca, Windows'un onarım yüklemesini (in-place upgrade) de düşünebilirsiniz. Bu işlem, Windows'u yeniden yüklemeden sistem dosyalarını onarabilir. Bu işlemlerden önce önemli verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Bu çözümler sorunu gidermezse, daha detaylı bir sistem teşhisi gerekebilir.

Geri