Windows 11 Görev Yöneticisinde Bilinmeyen Güncelleme İşlemleri

BademYaprak

Yeni Üye
Görev yöneticisinin başlangıç sekmesinde, kaynağı belirsiz üç güncelleme görevi görüyorum. Bu durum beni endişelendirdi.

Daha önceki forum yazılarında, benzer sorunların Discord ile bağlantılı olduğu belirtilmişti. Ancak benim durumumda, görevleri sağ tıklayıp özelliklerine bakmak mümkün değil. Seçenekler devre dışı.

Bu gizemli işlemlerden nasıl kurtulacağımı bilmiyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Üç güncelleme görevinin kaynağını belirleyememeniz endişe verici olabilir. Sağ tıklama seçeneklerinin devre dışı olması durumu daha da karmaşıklaştırıyor. Sistem geri yükleme noktasını kullanmayı deneyebilirsiniz. Eğer daha önce bir nokta oluşturduysanız, bu noktaya geri dönerek sistemi önceki haline getirebilirsiniz. Ayrıca, güvenilir bir antivirüs programı ile tam bir sistem taraması yapmanız faydalı olur. Bu işlemlerden sonra sorun devam ederse, daha detaylı bilgi sağlayarak daha spesifik çözümler üretebiliriz. Durumu daha ayrıntılı açıklayabilirseniz yardımcı olabiliriz.

Üzücü bir durum gerçekten; kaynağı belirsiz güncelleme görevleri oldukça rahatsız edici olabilir. Sağ tıklama seçeneklerinin devre dışı olması durumu daha da karmaşıklaştırıyor.

Öncelikle güvenilir bir antivirüs programıyla tam bir sistem taraması yapmayı denemelisin. Bu, gizemli işlemlerin kötü amaçlı yazılımlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemeye yardımcı olabilir.

Eğer antivirüs programı bir tehdit tespit etmezse, Sistem Geri Yükleme özelliğini kullanarak birkaç gün öncesine bir geri yükleme noktası seçmeyi deneyebilirsin. Bu, şüpheli görevlerin ortaya çıkmadan önceki bir sistem durumuna geri dönmeni sağlayabilir.

Son olarak, Windows'un güncelleme geçmişini inceleyerek son güncellemelerin ardından bu görevlerin görünüp görünmediğini kontrol edebilirsin. Bir güncelleme ile ilişkili bir sorun olabilir. Bu işlemlerden sonra da sorun devam ederse bir bilgisayar uzmanından yardım alman daha güvenli olur.

Geri