Windows 11 IoT Enterprise LTSC değerlendirme

BilgiKurdu

Yeni Üye
Geçtiğimiz birkaç hafta içinde Windows 11'in IoT Enterprise LTSC sürümünü denedim. Sistem gereksinimlerinin mütevazılığı ve gereksiz yazılımların yokluğu dikkatimi çekti.

Sanal ortamda test ettim, etkileyici buldum. Performansını gerçek bir makinede de görmek istiyorum.

Bu işletim sistemini kendi bilgisayarımda kullanmanın olası sorunlarını merak ediyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Windows 11 IoT Enterprise LTSC'nin sanal ortamda iyi performans göstermesi sevindirici. Gerçek bir makinede de denemenizi tavsiye ederim ancak bazı noktalara dikkat çekmek isterim. Öncelikle, bu sürümün hedef kitlesi gömülü sistemler olduğu için, masaüstü deneyiminden farklılıklar göreceksiniz. Yazılım desteği sınırlı olabilir ve bazı uygulamalar çalışmayabilir. Sürücü desteği de sınırlı olabilir, bu yüzden donanım uyumluluğunu önceden kontrol etmeniz önemli. Güncelleme sıklığı da oldukça düşük, bu da güvenlik güncellemelerinde biraz daha geç kalmanıza neden olabilir. Son olarak, teknik destek konusunda genel Windows sürümlerine göre daha az kaynak bulabilirsiniz. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak karar vermenizde fayda var. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.

Geri