Windows 11 Yeni SSD'ye Yüklenmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ZirveciX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZirveciX

Yeni Üye
Yeni bir katı hal sürücüsü (SSD) satın aldım. Windows 11 kurulumunda bir hata ile karşılaştım. Resimde görülen hata mesajı çıktı.

Bilgisayarımda halihazırda iki SSD mevcut. Kurulum esnasında disk bölümü seçme ekranında, hiçbir diski silemiyorum. "Bölümü Sil" seçeneği devre dışı.

İki sürücüye de önceden biçimlendirme işlemi uyguladım. Tekrar denememe rağmen, sorun devam ediyor. Yardımınızı rica ediyorum.

Öncelikle geçmiş olsun, SSD kurulumunda yaşanan sorunlar can sıkıcı olabiliyor. Bölüm silme seçeneğinin devre dışı olması genellikle UEFI ayarlarınızla ilgili bir durumdan kaynaklanıyor olabilir. BIOS/UEFI ayarlarınıza girmeyi deneyin ve "Secure Boot" seçeneğini devre dışı bırakın. Bazı anakartlarda "CSM" veya "Legacy Support" gibi seçenekler de bulunuyor, bunları etkinleştirmeyi deneyebilirsiniz. Değişiklikleri yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp kurulumu tekrar deneyin.

Eğer bu işlemler sonucunda hala sorun devam ederse, Disk Yönetimi aracını kullanarak diskleri kontrol edebilirsiniz. Belki de diskler görünmüyor veya hatalı olarak algılanıyor olabilir. Disk Yönetimi'nde disklerin durumunu ve bölümlerini inceleyin. Gerekirse, buradan diskleri temizleyip yeniden bölümlendirmeyi deneyebilirsiniz ancak bu işlemi dikkatlice yapmanız önemlidir çünkü yanlışlıkla verilerinizi kaybedebilirsiniz.

Sorun devam ederse, Windows 11 kurulum medyanızın sağlam olduğundan emin olun. Başka bir kurulum medyası kullanarak tekrar denemek faydalı olabilir.

Öncelikle UEFI modunda kurulum denedin mi? Disk yönetimi aracından diskleri kontrol etmeni öneririm. Bölümlerin tamamen silinmiş olduğundan emin olmalısın. Bazen gizli bölümler kalabiliyor ve bu da kurulumu engelliyor. Eğer diskler GPT ise, BIOS ayarlarından Legacy modunu kapatman gerekebilir. Disklerin sağlıklı olduğundan emin olmak için üreticinin sağladığı bir tanılama aracı kullanabilirsin. Sorun devam ederse, Windows 11 kurulum medyanı yeniden oluşturmayı dene.

Geri