Windows 11'de Alt+Tab Pencereyi Küçültüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KralSesX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KralSesX

Yeni Üye
Win+D kısayolunu veya ekranın sağ alt köşesindeki düğmeyi kullanarak masaüstüne geçtiğimde, ardından Alt+Tab ile bir uygulama seçtiğimde pencereler anında küçülüyor. Bu durum sadece Google Chrome tarayıcısıyla sınırlı değil, tüm programlarda aynı şekilde gerçekleşiyor. Sorunla ilgili daha iyi bir anlayış için, konuyu açıklayan bir video ekledim.

Bu garip davranış, geçtiğimiz iki ayda birkaç kez meydana geldi. Sorunun çözümünü arıyorum.

Videoyu dikkatlice inceledim, durumu anladım sanırım. Win+D ve Alt+Tab kombinasyonunun bu şekilde etkileşimde bulunması alışılmadık bir durum. Öncelikle ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Eğer güncel ise, eski bir sürücüye geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Bazen yeni sürücüler beklenmedik sorunlara yol açabiliyor.

Ayrıca, Windows'un güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. Sistem dosyalarınızda bir bozulma söz konusu olabilir. Sistem dosyası denetleyicisini çalıştırmayı deneyebilirsiniz (sfc /scannow komutu komut isteminde).

Başka bir olasılık da, arka planda çalışan ve pencere yönetimini etkileyebilecek bir program veya yazılım olabilir. Görev yöneticisinde arka plan süreçlerini inceleyip, gereksiz çalışan programları kapatmayı deneyebilirsiniz. Son olarak, temiz bir önyükleme yapmayı da deneyebilirsiniz; bu, Windows'un yalnızca temel sürücülerle başlatılmasını sağlar ve sorunlu bir programı belirlemenize yardımcı olabilir. Umarım bu öneriler yardımcı olur.

Geri