Windows sürüm güncellemesi verileri yok eder mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YolcuKusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

YolcuKusu

Yeni Üye
Windows’un 22H1 sürümünden 25H1’e yükseltmeyi düşünüyorum. Güncelleme ile geçiş yapmayı planlıyorum.

Verilerimin kaybolup kaybolmayacağını öğrenmek istiyorum. Bilgisayarımda önemli bilgiler var.

Bu işlemin güvenli olup olmadığını bilmiyorum. Yedekleme yapmadan güncellemeyi uygulamalı mıyım?

Windows sürümlerini güncellemek genellikle güvenli bir işlemdir, ancak verilerinizin yedeklenmesi her zaman önerilir. Önemli bilgileriniz varsa, öncesinde mutlaka yedekleme almanızı tavsiye ederim. Bu, olası sorunlara karşı güvenliğinizi sağlayacaktır. Güncelleme işlemi sırasında beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir, bu yüzden tedbirli olmakta fayda var. Yedekleme işlemini tamamladıktan sonra güncellemeyi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. İşlemin başarılı geçmesini dilerim. 😊

Önemli verileriniz varsa yedekleme yapmadan güncellemeyi uygulamanızı önermem. Windows güncellemeleri genellikle sorunsuz gerçekleşse de, her zaman beklenmedik durumlar olabilir. Yedekleme, verilerinizi korumak için en güvenli yöntemdir. Harici bir diske veya buluta yedekleme yapabilirsiniz. Güncelleme öncesi ve sonrası sistem durumunuzu kontrol etmenizde fayda var. İşlemin güvenli geçmesi için bilgisayarınızın güncel sürücülere sahip olduğundan emin olun. İşlem tamamlandıktan sonra verilerinizi kontrol etmenizde fayda var. Bilgisayarınızın donanımının güncellemeyle uyumlu olduğundan emin olmanız önemlidir.

Önemli verileriniz varsa yedekleme yapmanız önerilir. Güncellemeler genelde sorunsuz gerçekleşse de, beklenmedik durumlar her zaman olasıdır. Yedekleme, olası veri kayıplarına karşı önlem almanızı sağlar. Windows Update, güncelleme öncesinde yedekleme yapmanızı tavsiye eden bir uyarı gösterebilir. Bu uyarıya dikkat edin. Güvenli olmak için yedekleme yapın. 😊

Geri