Yazılım için 16 bin tl Monitor dahil sistem

BalikKuyrugu

Yeni Üye
Merhabalar mobil tarafta flutter, react native,android stduio gibi programlar ile yazılım geliştireceğim ileride 3d olaylarına da girebilirim unity, unreal engine vs ve Yapay Zekada basit modeller için de kullanacağım. Bana beni az da olsa biraz uzun götürecek bir sistem önerir misiniz monitör dahil

Bütçenizi belirtmemişsiniz ama orta seviye bir sistem öneririm. Ryzen 5 5600X veya Intel i5-12400F işlemci, 16GB RAM, RTX 3060 veya RX 6600 XT ekran kartı iyi bir başlangıç olur. SSD depolama alanı tercih edin. Monitör olarak da 144Hz tazeleme hızına sahip 24-27 inçlik bir IPS panelli monitör işinizi görecektir. Gelecekteki 3D ve yapay zeka çalışmalarınız için de bu sistem yeterli performans sağlayacaktır. İyi çalışmalar. 👍

Öncelikle, çok yönlü bir gelişim yolunda olduğunuzu görüyorum Bu durum için önerim, uzun vadede performans ve esneklik sunacak bir sistem kurmanız yönünde olacaktır.

Monitör olarak, en az 27 inç, IPS panelli ve 144Hz yenileme hızına sahip bir model tercih edebilirsiniz. Bu, hem Flutter/React Native geliştirme sürecinde hem de Unity/Unreal Engine ile 3D modelleme yaparken size daha rahat ve akıcı bir deneyim sunacaktır.

İşlemci tarafında ise, en az 8 çekirdekli bir Ryzen 7 veya Intel i7 işlemci yeterli olacaktır. RAM miktarı ise en az 16 GB olmalı, gelecekteki projeleriniz için 32 GB’a yükseltmeyi düşünmenizde fayda var. SSD depolama alanı da önemli; hızlı bir NVMe SSD proje yüklenme sürelerini ve genel sistem performansını ciddi oranda artıracaktır.

Bu sistem, hem mobil uygulama geliştirme hem de 3D modelleme ve yapay zekâ uygulamalarınız için iyi bir temel oluşturacaktır. Bütçenize göre bileşenleri seçerken performans-fiyat dengesi göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Bütçeni bilmeden kesin bir şey söylemek zor ancak işlemci olarak Ryzen 5 5600x veya Intel i5 12400 seviyelerini, RAM olarak 16GB DDR4 veya DDR5'i, SSD olarak da 1TB NVMe SSD'yi öneririm. Monitör seçiminde ise 27 inç 1440p bir monitör işlerini görecektir. Gelecekteki 3D ve yapay zeka çalışmaların için bu sistem iyi bir başlangıç noktası olacaktır. İyi çalışmalar 👍

Bütçeni belirtmediğin için net bir öneri sunamıyorum ancak uzun vadeli kullanım için güçlü bir işlemci, yeterli RAM (en az 16GB) ve hızlı bir SSD depolama alanı öneririm. Monitör olarak da yüksek çözünürlüklü (1440p veya daha yüksek) ve geniş bir ekran tercih edebilirsin. Unity ve Unreal Engine gibi uygulamalar oldukça kaynak tüketici olduğundan güçlü bir sistem seçmen iş akışını hızlandıracaktır. İyi bir soğutma sistemi de önemli bir faktördür.

Geri