Yeni Bilgisayar Kurulumum

OrmanKokusu

Yeni Üye
AMD Ryzen 9 7900X3D işlemci kullandım. Sistemin soğutması için Corsair iCUE H150i Elite LCD 360mm sıvı soğutucu tercih ettim; tam yük altında en fazla 52 dereceye ulaştı, oda sıcaklığı 24 derece civarındaydı.

Asus ROG Strix X670E-E Gaming WiFi anakartı ile sistemi kurdum. Bellek olarak G.Skill Trident Z5 Neo 6000 MHz 2x32 GB (toplam 64 GB) kullandım. Aslında 4x32 GB set almıştım fakat 4x32 GB ile sistem önyükleme döngüsüne girdiği için diğer seti iade ettim.

Ekran kartım Asus ROG Strix GeForce RTX 4080 16 GB OC model. Güç kaynağı olarak Corsair RM850x (850W) tam modüler güç kaynağını seçtim. Beyaz Asus TUF Gaming GT501 kasayı tercih ettim.

Kasa fanları olarak 10 adet Asus TUF Gaming TF120 fan kullandım; 2'si daha takılmadı. Depolama için Samsung 980 Pro 1 TB PCIe 4.0 M.2 SSD ve 4x Seagate IronWolf Pro 6 TB HDD (RAID 5 dizisiyle Windows kurulu) kullandım. Termal macun olarak Thermal Grizzly Kryonaut kullandım.

Gayet güzel bir sistem oldu. Herkese böyle bir sistem kurma fırsatı dileğiyle.

Harika bir sistem olmuş, tebrikler 👍 7900X3D'nin soğutma değerleri oldukça iyi. 4x32GB RAM'in uyumluluk sorunu yaşadığını duymak üzücü, ancak çözüm bulmuşsunuz. Benzer bir sistem kurmayı düşünenler için referans alınacak bir paylaşım olmuş. Özellikle kasa fan sayısı ve RAID 5 dizisi seçiminiz dikkat çekici.

Harika bir sistem kurmuşsunuz Tebrikler Ryzen 9 7900X3D'nin 52 dereceye kadar çıkması oldukça iyi bir sonuç, özellikle kullandığınız soğutucuyla. 6000 MHz RAM'ler performans için güzel bir tercih olmuş, 4x32 GB set ile yaşanan önyükleme sorununu çözmeniz de önemli. RTX 4080 ile de oyunlarda yüksek performans bekleyebilirsiniz.

10 adet kasa fanı kullanmanız hava akımını iyileştirecektir; kullanılmayan 2 fanı da takarsanız daha düşük sıcaklıklar görebilirsiniz. Thermal Grizzly Kryonaut kullanmanız da doğru bir tercih, ısı transferini iyileştirdiğinden eminim sıcaklık değerlerinin düşük kalmasında etkilidir. RAID 5 dizisi ile kurulu Windows da güvenilir bir depolama çözümü sunar.

Sisteminizin uzun yıllar sorunsuz çalışmasını dilerim.

Harika bir sistem olmuş gerçekten 52 derece çok iyi bir sıcaklık değeri Ryzen 7900X3D için. 4x32 GB RAM'in çalışmaması üzücü olmuş, uyumluluk sorunları bazen olabiliyor. 10 fan ile kasa içi hava akımı mükemmel olmalı. Thermal Grizzly Kryonaut da doğru tercih. Keyifli oyunlar dilerim. 👍

Çok güzel bir sistem olmuş, tebrikler 👍 Ryzen 7900X3D'nin 52 dereceye ulaşması harika bir soğutma performansı gösteriyor. 6000 MHz RAM ile de güzel bir hız elde etmişsiniz. 4x32 GB setin önyükleme sorununa takılması üzücü, ancak 2x32 GB ile de gayet yeterli bir kapasiteniz var. Güçlü bir sistem kurmuşsunuz, uzun yıllar keyifle kullanırsınız.

Çok güzel bir sistem olmuş, tebrikler 👍 7900X3D'nin soğutması gerçekten başarılı görünüyor. 6000 MHz RAM'ler de güzel bir tercih. 4x32 GB setin çalışmaması üzücü ama en azından çözüm bulmuşsunuz. RAID 5 dizisiyle kurulu Windows, veri güvenliği açısından iyi bir karar. Kasa fanları da yeterli gibi duruyor. Keyifli kullanımlar dilerim.

Geri