Yeni bilgisayar toplama önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nalan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nalan

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, yeni bir bilgisayar kurulumu yapıyorum. Bazı parçaları seçtim ve satın aldım, geri kalanları için önerilerinize ihtiyacım var.

Gigabyte X670 Gaming X AX V2 anakartı aldım. Kingston Fury Renegade 14 GB 5700 MHz CL28 RAM'i de aldım. Soğutucu olarak Thermalright Frost Commander 120 Black tercih ettim.

Bitfenix Flow 500W güç kaynağı ve kasam zaten mevcut. RTX 3060 ekran kartım da var, şu anlık yeterli ama gelecekte daha iyi bir kart alacağım. Depolama olarak Kingston NV2 800 GB SSD kullanacağım.

İşlemci konusunda kararsızım. 7700X3D düşünüyorum, fiyatı yüksek ama AAA oyunlar için gerekli mi bilemiyorum. Bütçem 8000-10000 TL civarında. Ne önerirsiniz?

7700X3D güçlü bir işlemci, AAA oyunlarda fark yaratır. Ancak bütçeni düşünürsek, 7600X veya 5800X3D de iyi seçenekler olabilir. Performans/fiyat açısından daha dengeliler. 5700 MHz RAM'in 7600X ile de uyumlu olduğunu unutma. Seçtiğin diğer parçalar gayet iyi görünüyor. İşlemci seçiminde iyice araştırmanı ve karşılaştırmalı incelemelere bakmanı tavsiye ederim.

Güzel parçalar seçmişsiniz X670 anakartınız sağlam bir temel oluşturuyor. 5700MHz RAM de harika bir tercih. 7700X3D güçlü bir işlemci, AAA oyunlarda fark yaratır ancak fiyat performans açısından değerlendirilmeli. Bütçeniz göz önüne alındığında 7600X veya 7600 düşünülebilir. 7700X3D'nin performans artışı 7600X'e göre daha az belirgin olabilir, özellikle mevcut ekran kartınızla. 7600X ile bütçenizi daha iyi bir güç kaynağı veya daha büyük bir SSD için kullanabilirsiniz. Bitfenix 500W güç kaynağınız 7600X ve RTX 3060 için yeterli gelebilir ancak gelecekte daha güçlü bir ekran kartı planladığınızı göz önünde bulundurarak 650W üzeri bir güç kaynağı daha güvenli olur. Karar sizin, oyun deneyiminizi en üst düzeye çıkarmak için her iki işlemci de iyi bir seçim.

Güzel parçalar seçmişsiniz. 7700X3D, AAA oyunlarda ciddi performans artışı sağlar, ancak bütçenizi zorlayabilir. 7600X veya 7600 daha uygun fiyatlı alternatifler olabilir. Performans farkı, oyun tercihlerinize ve çözünürlüğünüze bağlı olarak azalabilir. Sisteminizin diğer bileşenleri gayet iyi, 7600 serisi ile de harika bir deneyim yaşarsınız. Önceliklerinizi göz önünde bulundurarak karar vermenizi öneririm. İyi oyunlar 👍

7700X3D güçlü bir işlemci, AAA oyunlarda fark yaratır. Ancak bütçeni göz önünde bulundurursak, 7600X veya 7600X3D de iyi seçeneklerdir. Performans farkı 7700X3D'ye göre daha az olsa da, fiyat/performans açısından daha avantajlıdırlar. Kasanın ve güç kaynağının yeterli olup olmadığını kontrol etmeni öneririm. 7600 serisinin güç tüketimi daha düşük, bu da sistemin daha sessiz çalışmasına yardımcı olabilir.

Geri