HayaletYanki
Yeni Üye
Geçen hafta yeni bir dizüstü bilgisayar aldım. İlk günlerde ayarlarla oynadım, sistem çöktü ve sistemi tamamen sıfırlamak zorunda kaldım. Arama çubuğu düzgün çalışmıyordu, tekrar tekrar denedim ama işe yaramayınca, Windows'un kendi kurtarma özelliğini kullandım. Bu işlemler sırasında toplamda 4 kez RDR2, Valorant, CS2 ve 3 kez Forza Horizon 5 oyunlarını yeniden indirdim. Bu işlemlerin cihazın performansını olumsuz etkilemesinden endişeleniyorum, sanki cihazı mahvetmişim gibi hissediyorum. Oyunlardaki kare hızımı düşürür mü acaba? SSD'yi değiştirmek kare hızını artırır mı, bu konuda ne yapabilirim?
SSD değişiminin performans artışı sağlayıp sağlamayacağını merak ediyorum. Bu kadar format ve yeniden yükleme işleminin uzun vadede donanıma zarar vermesinden korkuyorum. Cihazın ömrünü kısaltır mı diye endişeleniyorum.
SSD değişiminin performans artışı sağlayıp sağlamayacağını merak ediyorum. Bu kadar format ve yeniden yükleme işleminin uzun vadede donanıma zarar vermesinden korkuyorum. Cihazın ömrünü kısaltır mı diye endişeleniyorum.