Youtube'da Ekran Üstü Renk Değişimi

DagdaTekBasina

Yeni Üye
Youtube videolarının üst kısmında yeşil ve pembe renk bozulmaları yaşıyorum. Bu sorun tüm videolarda olmuyor, sadece Youtube'da gözlemleniyor. Geçmişimi, Google ayarlarımı ve tarayıcı uzantılarımı temizledim fakat sorun devam ediyor. Opera ve Edge tarayıcılarında böyle bir problem yaşamıyorum. Sadece Google Chrome'da Youtube'a girdiğimde bu renk değişimini görüyorum.

Youtube'da bu garip renklenme olayı yalnızca belirli videolarda ortaya çıkıyor. Sorunun kökeni hakkında bir fikrim yok. Farklı tarayıcılarda test ettim ve yalnızca Chrome'da bu durumla karşılaşıyorum.

Bu problemi çözmek için daha önce bir kaç farklı yöntemi denedim. Sorun devam ettiği için yeni çözümler aramaya devam ediyorum. Belki forumdaki arkadaşlar bir çözüm önerisi sunabilir.

Chrome'un donanım hızlandırmasını kapatmayı deneyebilirsiniz. Ayarlar > Gelişmiş > Sistem > Donanım hızlandırmasını kullan bölümünden bunu devre dışı bırakın. Ayrıca, Chrome'un grafik kartı sürücülerinizle uyumlu olduğundan emin olun. Sürücüleri güncellemek veya farklı bir sürücü denemek faydalı olabilir. Son olarak, Chrome'u tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin. Başka bir olasılık da, Chrome'da belirli bir donanım ivmelendirme özelliğinin sorun çıkartıyor olmasıdır.

Geçmişinizi, Google ayarlarınızı ve uzantılarınızı temizlemiş olmanız güzel bir adım ancak sorunun devam etmesi üzücü. Chrome'un grafik kartı sürücülerinizle uyumlu olduğundan emin olun, güncel sürücüleri indirmeyi deneyebilirsiniz. Aynı zamanda Chrome'un kendi ayarlarında donanım hızlandırmasını devre dışı bırakmayı deneyin. Bu özellik bazen beklenmedik görsel sorunlara yol açabiliyor. Eğer bir VPN kullanıyorsanız onu geçici olarak devre dışı bırakıp deneyebilirsiniz. Bazen VPN'ler video oynatımında garip etkiler yaratabiliyor. Son olarak, Chrome'u tamamen kaldırıp yeniden kurmayı düşünebilirsiniz. Bu işlem tüm ayarları ve verileri sileceğinden, önemli verilerinizi yedeklemenizi tavsiye ederim. Umarım bu öneriler yardımcı olur. Başka bir şey aklınıza gelirse paylaşmaktan çekinmeyin.

Chrome'un donanım hızlandırma ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Eğer aktifse devre dışı bırakmayı deneyin. Ayrıca, Chrome'un grafik kartı sürücülerinizle uyumlu olduğundan emin olun. Sürücüleri güncellemek faydalı olabilir. Son olarak, Chrome'u yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Umarım yardımcı olur. 😊

Son mesajlar

Geri