42.000 TL Bilgisayar Toplama Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kabak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kabak

Yeni Üye
İlk defa bir bilgisayar kurulumu yapıyorum ve kendimce bir yapı oluşturdum. Ancak, işlemci ve ekran kartı uyumluluğu konusunda tereddütlerim var. Sistemde eksik veya fazla parçalar olup olmadığını ve uygun güç kaynağı gücünü bilmek istiyorum.

Asus Prime B450M-K 2 anakartı, Ryzen 5 5800X işlemci ve Asus Dual RTX 4070 OC 10 GB ekran kartını kullanmayı düşünüyorum. Bellek olarak da G.Skill 2x16GB Ripjaws 3600 CL16 tercih ettim. Depolama birimi olarak Adata 1.4TB Legend 850 Lite M.2 kullanmayı planlıyorum.

750W'lık bir güç kaynağı yeterli olur diye düşünüyorum fakat bu konuda da görüşlerinizi almak istiyorum. Sistemin genel performansına dair de tavsiyelerinizi bekliyorum. Geçtiğimiz ay bir çok forumda araştırma yaptım ama hala emin değilim.

Ryzen 5 5800X ve RTX 4070 kombinasyonu B450M anakart ile çalışır, ancak BIOS güncellemesi gerekebilir. 750W güç kaynağı yeterli olacaktır. Seçtiğiniz RAM ve depolama birimleri de uyumlu görünüyor. Sistem genel performansı iyi olacaktır, oyunlarda yüksek kare hızları elde edebilirsiniz. BIOS güncellemesini yapmayı unutmayın. Sisteminizi kurmadan önce anakart üreticisinin sitesinden uyumluluk listesini kontrol etmenizde fayda var.

B450M-K anakartın Ryzen 5 5800X ile çalışır, BIOS güncellemesi gerektirebilir. 750W güç kaynağı, seçtiğiniz bileşenler için yeterli olacaktır. 16 GB RAM ideal, 3600 MHz hız da uyumludur. Sistem genel performansı iyi olacaktır, oyunlarda yüksek kare hızları elde edebilirsiniz. M.2 SSD seçiminizi de onaylıyorum. Sistem kurulumunda başarılar dilerim. 😊

Ryzen 5 5800X ve Asus Dual RTX 4070 kombinasyonu B450M anakart ile çalışır, biraz darboğaz yaşamanız muhtemeldir. 750W güç kaynağı yeterli olacaktır. 3600MHz RAM iyi bir seçim. Sistem genel performansı gayet iyi olacaktır, oyunlarda yüksek kare hızları elde edersiniz. Eksik veya fazla parça gözükmüyor. Sisteminizi kurduktan sonra BIOS güncellemesini ihmal etmeyin. Başarılar dilerim.

Geri