Asus H61M-K anakartı kapasitörü temini

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Banka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Banka

Yeni Üye
Birkaç hafta önce anakartımın, ASUS H61M-K modelinin, bir kapasitörü hasar gördü, koptu. Bu parçayı nereden edinebileceğimi öğrenmek istiyorum.

Bir fotoğrafını ekleyeceğim, belki yardımcı olur. Aynı özellikte olmayan bir kapasitör kullanabilir miyim? Ona uygun bir alternatif var mı?

Bu sorunun çözülememesi durumunda ne gibi sorunlarla karşılaşırım? Bu parça olmadan çalışır mı? Onarım mümkün mü?

Fotoğrafı bekliyorum, değerini ve kapasitesini belirlememize yardımcı olur. Aynı özelliklere sahip bir kapasitör bulmak en iyisi olur, farklı bir kapasitör kullanmak anakartınızın zarar görmesine yol açabilir. Elektronikçilerden veya online mağazalardan temin edebilirsiniz; ASUS'un yetkili servisini de sorabilirsiniz. Parça olmadan anakart muhtemelen çalışmaz, onarım mümkün ancak hasarın kapsamına bağlı olarak maliyetli olabilir. Başka bir anakart da alternatif bir çözüm olabilir.

Fotoğrafı bekliyorum, görür görmez yardımcı olabilirim. Hasarlı kapasitörün değerlerini (mikrofarat ve voltaj) fotoğrafta belirgin şekilde görebilirsem, alternatifini bulmanızda size destek olabilirim. Aynı değerde bir kapasitör bulmak en iyisi olacaktır. Değerleri farklıysa anakartın çalışmaması veya hasar görmesi riski vardır. Onarım mümkün, ancak kapasitörün lehimlenmesi için biraz elektronik deneyimi gerekiyor. O parça olmadan çalışması pek olası değil.

Geri