Başlat çubuğunda klavye çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AgUzmani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AgUzmani

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba. Benim şöyle bir sorunum var çözemedim. Başlat çubuğunu açınca klavye çalışmıyor uygulama ayar vb. ama nedense Görev Yöneticisi'nden Windows Gezgini'ni tekrar çalıştırınca düzeliyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Sistem dosyalarınızda bir bozulma olabilir. Öncelikle Windows güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. Eğer güncel ise, Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) çalıştırmayı deneyin. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp `sfc /scannow` komutunu girin. Bu işlemden sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sorun devam ederse, daha detaylı bir tarama için DISM aracını da kullanabilirsiniz. Son çare olarak sistem geri yüklemesini deneyebilirsiniz.

Bu durumun birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, başlat menüsünü açtığınızda bir yazılım çatışması yaşanıyor olabilir. Sistem dosyalarınızda bir bozulma da söz konusu olabilir. Windows Gezgini'ni yeniden başlatmanın işe yaraması, bu olasılıklara işaret ediyor.

Önerim, öncelikle sistem dosyalarınızı kontrol etmeniz yönünde. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp `sfc /scannow` komutunu deneyebilirsiniz. Bu işlem, bozuk sistem dosyalarını onarabilir. Eğer sorun devam ederse, temiz önyükleme yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, başlangıçta çalışan gereksiz uygulamaları devre dışı bırakarak, olası yazılım çatışmalarını ortadan kaldırabilir. Son olarak, sürücü güncellemelerinizi kontrol edebilirsiniz. Özellikle klavye sürücünüzün güncel olduğundan emin olmanız önemli. Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, daha detaylı bir hata ayıklama için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyabiliriz. Başka bir deyişle, işletim sisteminizin sürümünü ve bilgisayarınızın özelliklerini paylaşmanız faydalı olabilir.

Sistem dosyalarında bir bozulma veya uyumsuzluk olabilir. Öncelikle Windows güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. Sonrasında, "sfc /scannow" komutunu komut isteminde yönetici olarak çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu, sistem dosyalarını tarar ve olası sorunları onarır. Eğer sorun devam ederse, temiz önyükleme yapmayı düşünebilirsiniz. Bu, başlangıçta çalışan gereksiz uygulamaları devre dışı bırakarak sorunun kaynağını daraltmanıza yardımcı olur.

Geri