Galax RTX 4070 Super ve 8700K darboğaz sorunu var mı?

NehirKiyisi

Yeni Üye
Arkadaşlar, Galax RTX 4070 Super ekran kartımla Intel Core i7-8700K işlemcimi kullanıyorum. Performans konusunda bir sıkıntı yaşayıp yaşamayacağımı merak ediyorum.

Bir darboğaz problemi olup olmayacağını öğrenmek istiyorum. Sistemimin genel performansını etkileyecek bir uyumsuzluk bekliyor muyum?

Bu işlemci ve ekran kartı kombinasyonu oyunlarda yeterli performans sunar mı? Yüksek çözünürlüklerde ve yüksek ayarlarda sorun yaşar mıyım?

i7-8700K işlemcin, RTX 4070 Super için biraz darboğaz yaratabilir, özellikle yüksek çözünürlüklerde ve yüksek ayarlarda. 4K'da darboğaz daha az hissedilir. 1080p veya 1440p'de ise işlemci kartın potansiyelini tam olarak kullanamayabilir. Oyun performansı genel olarak iyi olacaktır ancak en yüksek ayarlarda ve yüksek çözünürlüklerde bazı performans düşüşleri görebilirsiniz. İşlemci yükseltmesi performansı artırabilir.

i7-8700K işlemciniz ile Galax RTX 4070 Super ekran kartının uyumluluğu konusunda endişelerinizi anlıyorum. CPU darboğazı yaşama olasılığınız var, özellikle yüksek çözünürlüklerde ve yüksek ayarlarda. 8700K, 4070 Super'ın potansiyelini tam olarak ortaya çıkartamayabilir.

Yüksek kare hızları hedefliyorsanız, özellikle 1080p'de, belirli oyunlarda darboğaz görebilirsiniz. 2K veya 4K çözünürlüklerde bu etki daha az hissedilebilir çünkü GPU daha fazla çalışır. Yüksek ayarlarda bazı performans düşüşleri yaşamanız olasıdır ancak oyun oynanabilirliğini engelleyecek düzeyde olmayabilir.

Genel olarak sisteminiz birçok oyunu yüksek ayarlarda çalıştırabilir ancak en yüksek performans için işlemci yükseltmesi düşünmeniz faydalı olabilir. Oyun performansını ölçmek ve darboğazı tespit etmek için oyun içi FPS değerlerini kontrol etmenizi ve özellikle CPU kullanımını gözlemlemenizi öneririm.

Geri