Çözüldü Görev Çubuğu Erişilemez Olarak Kaldı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cimen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cimen

Yeni Üye
Son birkaç haftadır, otomatik gizleme aktifken görev çubuğumu kullanmakta zorlanıyorum. Eskiden sorunsuz çalışırken, son zamanlarda açılmış pencereler görev çubuğunu tamamen örterek erişimi engelliyor. Fareyi ekranın altına getirdiğimde görev çubuğu görünmüyor. Görev çubuğuna ulaşmak için genellikle programı küçültmem veya Alt + Tab ile başka bir uygulamaya geçmem gerekiyor.

Otomatik gizlemeyi kapatıp, bilgisayarı yeniden başlatıp, tekrar açmayı denedim. Ancak, sıkıntı devam ediyor.

Görev çubuğunun kilit mekanizmasını aktifleştirip devre dışı bırakmayı da denedim; çözüm bulamadım.

Windows 10 Ev kullanıyorum.

Çözüm
Geçmiş olsun. Benzer bir sorun bende de yaşanmıştı. Deneyebileceğiniz başka bir yöntem var; Görev Yöneticisi'ni açıp (Ctrl+Shift+Esc), Windows Gezgini'ni bulun ve "Görevi Sonlandır"a tıklayın. Ardından tekrar başlatın. Bu, bazen görev çubuğunun takılmasına neden olan işlemleri sıfırlayabiliyor. Olmazsa, Windows güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. 🙏
Geçmiş olsun. Benzer bir sorun bende de yaşanmıştı. Deneyebileceğiniz başka bir yöntem var; Görev Yöneticisi'ni açıp (Ctrl+Shift+Esc), Windows Gezgini'ni bulun ve "Görevi Sonlandır"a tıklayın. Ardından tekrar başlatın. Bu, bazen görev çubuğunun takılmasına neden olan işlemleri sıfırlayabiliyor. Olmazsa, Windows güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. 🙏

Çözüm
Benzer bir sorun bende de vardı. Otomatik gizleme özelliği bazen bazı uygulamaların, özellikle de kenar boşlukları minimal olanların, görev çubuğunu tamamen kapatmasına neden olabiliyor. Deneyebileceğiniz birkaç şey var.

Öncelikle, ekran çözünürlüğünüzü kontrol edin. Çok yüksek bir çözünürlük kullanıyorsanız, görev çubuğu çok ince olabilir ve bazı uygulamalar tarafından kolayca gizlenebilir. Daha düşük bir çözünürlük denemeyi deneyebilirsiniz.

Ayrıca, görev çubuğunun özelliklerine gidip, "Küçük simgeler kullan" seçeneğini denemenizi öneririm. Bu, görev çubuğunun daha az yer kaplamasına ve örtülme olasılığını azaltabilir.

Bir diğer olasılık da, çalışan uygulamalar arasında uyumsuzluk. Son yüklediğiniz programları gözden geçirin. Eğer yeni yüklü bir program varsa, onu geçici olarak kaldırmayı deneyebilirsiniz. Son olarak, Windows 10'unuzun güncel olduğundan emin olun. Güncellemeler, bu tarz sorunları çözen düzeltmeler içerebilir. Bu adımları denediğinizde durumu bize bildirin. Umarım yardımcı olur.

Geri