macOS Sequoia Hackintosh kurulumunda BIOS sorunları

ZamanHafif

Yeni Üye
macOS Sequoia'yı kurmak için sistem ayarlarını düzenlemem gerekiyor fakat BIOS'umda bazı seçenekler eksik görünmekte

Bazı gerekli ayarları BIOS'ta bulamıyorum. Bu durum beni endişelendiriyor

Hızlı başlatma (Fast boot), Güvenli Önyükleme (Secure Boot), Seri/COM portu, Paralel port, CSM, IOMMU, 4GB üstü adresleme (Above 4G decoding), SATA modu (AHCI olarak ayarlanması), UEFI etkinleştirme (UEFI = enabled) ve EHCI/XHCI devretme (EHCI/XHCI hand-off = enabled) seçenekleri bulunmuyor. Bu normal mi?

Hackintosh kurulumunda hata alma olasılığım yüksek gibi geliyor. Kurulumda sorun yaşamaktan korkuyorum.

BIOS'unuzda bazı ayarların eksik olması endişe verici olabilir, özellikle Hackintosh kurulumu yapıyorsanız. Ancak tüm bu ayarların her sistemde bulunması gerekmiyor. Sisteminizin donanım ve anakart modeli bu seçenekleri desteklemeyebilir. Öncelikle anakartınızın modelini ve BIOS sürümünü belirleyip üreticinin sitesinden güncel bir BIOS sürümü olup olmadığını kontrol edin. Güncelleme varsa, kurun ve seçeneklerin görünür olup olmadığını tekrar kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, Hackintosh kurulum rehberinde sisteminiz için özel talimatlar olup olmadığını inceleyin. Bazı durumlarda eksik ayarlar, farklı yöntemlerle geçilebilir. Sabırlı olun ve adım adım ilerleyin.

BIOS'unuzda bazı seçeneklerin eksik olması, özellikle Hackintosh kurulumunda zorluk çıkarabilir. Ancak bazı anakartlar bu ayarları varsayılan olarak etkinleştirir veya bunlara erişimi gizler. Anakartınızın modelini ve üreticisini paylaşmanız yardımcı olur. Ayrıca BIOS güncellemesi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Güncel bir BIOS sürümü, daha fazla seçenek sunabilir. Sorun devam ederse, Hackintosh kurulum rehberlerindeki farklı yöntemleri inceleyerek alternatif çözümler arayabilirsiniz. Korkmayın, birçok kullanıcı benzer sorunlarla karşılaşmış ve çözüm bulmuştur. Sabırlı olun ve adımları dikkatlice takip edin.

Geri