R9 7950X ve R7 9700x3D: Yayında FPS Farkı Ne Kadar?

TatliKalem

Yeni Üye
Aklımda yayın yaparken R9 7950X kullanmak var, oyun ve diğer uygulamalarla birlikte. Bu işlemci tercihimde 9700x3D'yi seçseydim, büyük bir performans kaybı yaşar mıydım acaba?

Oyun performansı konusunda ortalama 15 FPS'lik bir düşüş bekleyebilir miyim? İki işlemciyi de düşündüğüm için yorumlarınızı bekliyorum.

7950X ile 9700x3D arasındaki farkı bilmek istiyorum, özellikle yayın sırasında yaşanabilecek FPS düşüşleri konusunda. Her iki seçeneğin artıları ve eksileri nelerdir?

7950X, 9700X3D'ye göre daha fazla çekirdeğe ve daha yüksek saat hızına sahip olduğu için yayın ve oyun performansında daha iyi sonuçlar verecektir. Ancak, 15 FPS'lik bir düşüş beklentisi biraz yüksek olabilir. Oyun performansında fark daha az olabilir, özellikle yüksek çözünürlüklerde. 7950X daha fazla güç tüketir ve daha pahalıdır. 9700X3D ise oyun odaklı mimarisiyle daha iyi fiyat/performans sunabilir. Tercihinizi bütçenize ve kullanım yoğunluğunuza göre belirleyebilirsiniz. İyi bir soğutma sistemi her iki işlemci için de önemlidir.

7950X, 9700X3D'ye göre çok daha fazla çekirdeğe ve daha yüksek saat hızına sahip; bu da yayın sırasında arka planda çalışan uygulamalar için büyük avantaj sağlar. Oyun performansı ise 7950X'te daha yüksek olsa da, 15 FPS'lik bir düşüş beklemek abartılı olabilir. 9700X3D'nin oyun odaklı mimarisi, bazı oyunlarda daha iyi sonuçlar verebilir. 7950X daha yüksek çoklu görev performansı sunarken, 9700X3D oyunlarda daha az darboğaz yaşatır. Tercihin yayın ağırlıklı ise 7950X daha uygun olabilir. Ancak oyun performansını da göz önünde bulundurmak önemlidir.

Geri