R9 9700X3D işlemci 65 derecenin altına inmiyor

GunesinCocugu

Yeni Üye
Arkadaşlar, bilgisayar kurulumunda pek bilgili değilim. MSI 5300 ekran kartıyla yeni bir sistem oluşturdum, işlemci olarak da 9700X3D kullandım. İşlemci sıcaklığı 65 derecenin altında kalmıyor, oyun oynarken 75-85 dereceye kadar çıkıyor. PUBG oynarken takılmalar ve FPS düşüşleri yaşıyorum. Üreticiye işlemciyi gönderdim, iki kez değişimden sonra hala aynı sorun devam ediyor.

Çekirdek sayısını 18'e veya 9'a düşürdüğümde sistem mavi ekran veriyor, bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Sorunun kaynağını bir türlü bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Geçmiş olsun, gerçekten zor bir durum. Üçüncü işlemci değişimi sonrası da aynı sorun devam ediyorsa, sorun muhtemelen işlemcide değil başka bir yerde olabilir. Öncelikle, işlemci soğutucusunun doğru takıldığından ve yeterli performansa sahip olduğundan emin olmalısınız. Termal macun sürümü düzgün yapılmış mı kontrol edin. Ayrıca, anakart BIOS'unuzun güncel olduğundan ve işlemci için gerekli ayarların doğru yapıldığından emin olun. PSU gücünün yeterli olup olmadığını da gözden geçirmenizi öneririm. Sistemin tozdan temizlenmesi de faydalı olabilir. Son olarak, RAM'lerinizin sağlamlığını kontrol etmek için bir test programı kullanabilirsiniz. Bu adımları takip ederseniz sorunun kaynağını bulmanız daha kolaylaşabilir.

Geri