RTX 3080 Düşük GPU Kullanımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yarim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yarim

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, i7 10700KF işlemcim (4.8 GHz) ve RTX 3080 ekran kartımla neredeyse tüm oyunlarda düşük GPU kullanımı sorunu yaşıyorum. İşlemci darboğazı yok gibi görünüyor.

Birçok forumda aynı sorunu yaşayanlar olduğunu gördüm, ancak çözüm bulanların sayısı çok az. Bazı kişilerin GPU karşılaştırma sitelerinde çözüm bulduğunu okudum ama nasıl yaptıklarını bilmiyorum.

Bios ayarlarından kaynaklanabileceğini düşünüyorum. PCIe 3.0 olarak çalıştırmanın sorunu çözebileceğini duydum ancak ekran kartım şu an PCIe 4.0 olarak çalışıyor ve bunu nasıl değiştireceğimi bilmiyorum. 240Hz monitörüm var, bu yüzden çözümü bulmak zorundayım.

Yardımcı olabilecek önerilerinizi bekliyorum. Özellikle PCIe sürümünü değiştirme konusunda bilgisi olan varsa çok sevinirim.

PCIe sürümünü değiştirmek için BIOS'a girmelisin Genellikle anakartınızın modelini ve üreticisini bilmek gerekli oluyor Anakartınızın kullanım kılavuzuna bakabilirsin Orada detaylı bilgi bulabilirsin Ayrıca YouTube'da birçok video tutorial mevcut GPU kullanımını artırmak için güç yönetimi ayarlarını da kontrol etmeni öneririm Bazı oyunlarda farklı güç profilleri daha iyi sonuç verebilir. Başka bir olasılık sürücüleri güncellemek olabilir

Geri