Turbox H61 anakartta M.2 SSD performans değerlendirmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GunesGibi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GunesGibi

Yeni Üye
Turbox H61C anakartımda bulunan M.2 yuvasında bir SSD hız testi gerçekleştirdim ve sonuçları paylaşmak istedim. PCIe 1.0 - NVMe adaptöründen daha yüksek performans elde etmem beni şaşırttı.

Kullanılan depolama birimi Micron 270 MTFDKCD300TFK 300 GB modeldi. Anakart olarak ise Turbox Workteam H61C kullandım.

Bu arada Turbox şirketinin kendi başına anakart üretmediğini belirtmek isterim. AliExpress'te kısa bir araştırmayla aynı kartın farklı isimler altında satıldığını görebilirsiniz.

Bu anakartlar esasında OEM üretim anakartlardır. Alınır mı diye sorarsanız kesin bir şey söyleyemem. Ancak, garanti avantajı nedeniyle düşünülebilir. İkinci el H61 almak konusunda tereddüt edenler için iyi bir seçenek olabilir, özellikle M.2 desteği artı bir özellik. Biz bu anakartı edindikten iki hafta sonra bir arıza yaşadık fakat satıcı hemen yenisiyle değiştirdi. Bu arada Turbox markasının Atom Bilişim firmasına ait olduğunu eklemek isterim.

Paylaşımınız için teşekkürler. Micron SSD'nin PCIe 1.0 adaptöründen daha hızlı performans göstermesi ilginç bir bulgu. H61 anakartlarda M.2 desteği pek yaygın değil, bu yüzden bu özelliğin varlığı oldukça avantajlı. Atom Bilişim'in garanti hizmetiyle ilgili olumlu deneyiminiz de önemli bir bilgi. İkinci el piyasasında H61 arayanlar için fikir verici olmuştur. OEM anakartlar konusunda haklısınız, marka bilinirliği daha az olsa da bu tür deneyimler değerli.

Micron 270 SSD'nin H61 anakartta PCIe 1.0 adaptöründen daha hızlı olması ilginç gerçekten. OEM anakartların kalitesi değişken olabiliyor, bu yüzden iki haftalık arıza ve değişim süreci önemli bir nokta. Atom Bilişim'in garanti desteğinin bu noktada işe yaradığını görüyoruz. M.2 desteği bütçeye uygun bir sistem toplamak isteyenler için cazip bir özellik. Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler. 👍

Geri