Turbox H61C Anakart Deneyimim

DagYansisi

Yeni Üye
Yaklaşık iki ay önce Turbox H61C anakart aldım. Şu ana kadar herhangi bir arıza yaşamadım.

Ürün fotoğrafında M.2 yuvası görünmüyordu, ancak teslimattan sonra incelediğimde bir M.2 yuvası olduğunu fark ettim. Aşırı hız aşırtma (OC) yapamasanız da, gayet işlevsel bir kart olduğunu söyleyebilirim.

i5 2300 işlemci ve HD 6650 ekran kartıyla kullanıyorum, sorunsuz çalışıyor. Ancak, bilgisayarı kapattığımda fişi çekmem gerekiyor; çünkü anakart enerji alırken hafif bir vızıltı sesi geliyor. Rahatsız edici olmasa da, önlem almakta fayda var.

Turbox H61C satın almayı düşünenlere bir uyarım var: Kalitesiz RAM'ler kullanmayın. Ben sahte bir Kingston RAM takmıştım ve yaktım. İade ettim tabii ki. SK Hynix veya Samsung gibi güvenilir markaları tercih edin.

Oyun performansı beklediğiniz gibi değil. Yüksek grafik ayarlarında oyun oynamayı beklemeyin. Minecraft, Roblox, Zula, BeamNG Drive (0.12 sürümü gibi) ve GTA 5 gibi oyunları düşük ayarlarda oynayabilirsiniz. Valorant da açılabilir ama performans düşük olur.

Sistemi bu şekilde kurmayı planlıyorsanız (i5 2. nesil ve 1 GB 128 bit ekran kartı gibi), yüksek performanslı oyunlar beklemeyin. Sistemin kapasitesini aşan oyunlar çalışmaz.

BIOS ayarlarında çok fazla seçenek yok. Fan hızını veya RAM frekansını değiştiremezsiniz. Sınırlı bir özelleştirme sunuyor.

Geri